Kent Haberleri

Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Ülkemizde son günlerin en fazla merak edilen sorularından biri de bu. Vatandaşlar asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Aslında soru az çok yanıt buldu. Yanıt neymiş gelin birlikte özetleyelim... Bu nedenle vatandaşlar asgari ücrete yeniden zam yapılması gerektiğini dile getirdi

Enflasyondaki dalgalanmalar nedeniyle vatandaşların alım gücünde ciddi bir düşüş meydana geldi. Bu nedenle vatandaşlar asgari ücrete yeniden zam yapılması gerektiğini dile getirdi. 2-3 günden bu yana vatandaşın gündemi asgari ücret. Aslında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği az çok netleşti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti Grup Toplantısı’ndaydı. Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı bir müjdeyi daha verdi. Yaptığı açıklamasında asgari ücrete zam yapılacağını söyledi.

Erdoğan yaptığı açıklamasında, “Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak” dedi.

Elektrik ve doğalgaz için indirim müjdelerini sıralayan Cumhurbaşkanı asgari ücrete ilişkin de güzel haberi verdi.

Türkiye seçime doğru giderken müjdeler de peş peşe gelmeye başladı. Erdoğan arefe gününde Karadeniz gazıyla ilgili müjdeli haberi vereceğini açıkladı.

Son günlerde gündemde olan asgari ücrete zam konusunda da tarih verdi. Erdoğan temmuz ayında asgari ücrete zam geleceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETİN YILLAR İÇERİSİNDEKİ DEĞİŞİMİ

2003'te 226 TL olan asgari ücret 2004'te 311 TL'ye yükseldi. 2016'da ise yüzde 33,5'lik bir zam yaşandı. 2015'te 975 TL olan asgari ücret 2016'da 1301 liraya kadar yükseldi. 2003'teki zam oranı ise yüzde 30 oldu. AK Parti iktidarından hemen önce yüksek enflasyonun yaşandığı 2002'deki zam oranı ise yüzde 56,6 idi.