Ekonomi

Asgari ücrete zamda flaş gelişme! AK Parti’den yeni açıklama geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülde Sarıeroğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Sarıeroğlu CNN Türk'te katıldığı programda "Bütün Türkiye'de 5 milyon 300 bin kişiyi yakından ilgilendiren çalışma Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülde Sarıeroğlu, canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Sarıeroğlu CNN Türk'te katıldığı programda "Bütün Türkiye'de 5 milyon 300 bin kişiyi yakından ilgilendiren çalışma Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. 2018 yılında polislerle başlayan ardından din görevlileri ve sağlık görevlileri diye 4 ayrı meslek grubu ile genişletildi. 

İşte Sarıeroğlu'nun açıklamasında öne çıkanlar:

Çalışmamız çok şükür son halini aldı ve kamuoyuna duyuruldu. Bugün Meclis'te sağlık personellerimizle ilgili 14 maddelik teklif sunuldu. Toplu sözleşmelerde de 6 aylık düzenleme yapılmakta. Sene başında enflasyonun oturması ile bu sürece başlamak daha makul olacak.

İnşallah tüm bu artışlar, düzenlenen çalışmalardan sonra 7 aylık süre içerisinde taraflarla görüşmeler devam eder, yıl başında tüm çalışanları ilgilendirecek düzenlememizi hayata geçirmiş oluruz.

Memur Sen'den Talep

Kamu görevlisi yönetimi sistemimiz hem personeller hem de emeklilerle ilgili sistem. Teknik bir sistem bu. 5 farklı cetvelde kamu görevlilerini düzenliyor. 15 derece ve 9 ayrı kademeye ayrılıyor. 12 tane de hizmet sınıfımız var. Oldukça teknik bir alan.

Bu nedenle yaptığımız düzenleme devrim niteliği taşıyor. 4 farklı meslek grubuyla ilgili. Ama bu istişare süreçlerine kamu görevlilerinden gelen talepler 4 meslek gurubunda yapılacak düzenlemenin farklı handikaplara yol açacağı gerekçesiyle değiştirildi. Hiç göstergesi bulunmayan yardımcı hizmetler sınıfına dahi 600 gösterge verildi. Aslında herkes terfi etti diyebiliriz.

MEVCUT ÇALIŞAN MEMURLARIN MAAŞINDA ARTIŞ OLACAK MI?

Bildiğiniz üzere temmuzda toplu sözleşme yaptığımız zaman ilk 6 ay için yüzde 5 ikinci altı için ise yüzde 7oranında artışımız ve üstüne enflasyon farkı verilecekti. Temmuz ayında bu hesaplamalar baştan yapılacak. Aralık sonunda ise tekrar yapıldığı taktirde mutlaka artışlar olacak.
 

Bu dönem daha ziyade emekli maaşları ile tazminatları etkileyen bir dönem. ancak maaşlara da yansımıası olacaktır.

Asgari Ücrete Düzenleme Gelecek Mi?

2022 kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte şehir şehir kurbanlık fiyatları

Beklenen oldu! Gram Altın 1000 TL

İslam Memiş büyük kriz için tarih verdi ve uyardı