Ekonomi

Asgari ücretin belirlenmesine ramak kala DİSK’ten açıklama geldi! İşte DİSK asgari ücret beklentisi!

Asgari ücret görüşmeleri başlarken, DİSK asgari ücret beklentisini açıkladı. İşte detaylar!Bu bekleme sürecinde DİSK’te asgari ücret beklentisinin 13 bin TL olduğunu duyurdu

Asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaşın gündemini oluşturuyor. Bu bekleme sürecinde DİSK’te asgari ücret beklentisinin 13 bin TL olduğunu duyurdu.

İşte haberin merak edilen detayları…

Herkesin uzun bir süredir merakla beklediği 2023 asgari ücret zammı için görüşmeler sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol asgari ücret görüşmeleri için 1 Aralık tarihinde bir araya gelecek.

Asgari ücret zammında yaşanan son gelişmeler büyük bir ilgi ile takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve diğer sendika başkanları tarafından gerçekleştirilecek olan toplantı neticesinde yeni asgari ücret tutarı belli olacak. 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı sorgulanıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAM GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları yüzde 85 seviyesinde yer alıyor. Vatandaşların alım gücü her geçen gün aşağı çekilirken asgari ücretin en az iki katına çıkması bekleniyor. İşçi Sendikaları asgari ücret Komisyonu tarafından yapılacak görüşmeler sonucunda yeni tutarlar açıklığa kavuşacak. Kulislerde konuşmaları sürerken zam pazarlığında 10 ile 13 bin TL aralığında bir artış yapılması düşünülüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yer alan DİSK, Aralık ayının ilk günlerinde asgari ücret hakkında açıklama yapacağını belli. DİSK başkanı Arzu Çerkezoğlu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu, iki asgari ücretlinin çalıştığı eve en az yoksulluk sınırına denk gelecek bir maaş ödemesi yapılması gerektiğinin altı çizildi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

DİSK’in ifade ettiği açıklama neticesinde yoksulluk sınırı 26.123 TL olarak görülüyor. Arzu Çerkezoğlu tarafından yapılan açıklamalarda DİSK’in en az 13 bin TL önerdiği ortaya çıktı. Türkiye Esnaf ve Sanaatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’de açıklama yaptı. Asgari ücret zammının bütün personellere yansıyacağını vurgulayan Palandöken, vergi indiriminin şart olduğunu ve yapılacak olan zammın enflasyonun üzerinde olması gerektiğini söyledi.

Barınma yardımı kimler alabilir? Barınma yardımı şartları nelerdir?

Kiracılar bunlara çok dikkat etmeli yoksa başınız ağrır! Ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Aile Destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor? Aralık aile destek parası ne zaman yatacak?