Ekonomi

Asgari ücretle ilgili flaş zam açıklaması!

Milyonlarca işçinin asgari ücrete zam beklediği süreçte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan flaş bir açıklama geldi. Asmalı, muhtemel bir artış olacağını söyledi."YÜKSELTİLMESİ GEREKİYOR"Asgari ücretle ilgili yeni açıklama Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan geldi

Türkiye'de enflasyon rakamlarının artması ve vatandaşın alım gücünün ciddi oranda düşmesinin ardından vatandaşlar da asgari ücrete yapılması muhtemel olası bir zamma karşın geri sayıma geçti.

"YÜKSELTİLMESİ GEREKİYOR"

Asgari ücretle ilgili yeni açıklama Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan geldi. Asmalı, alım gücünün düştüğünü, asgari ücretin yükseltilmesi gerektiğini söyledi. 
 

"MUHTEMEL BİR ARTIŞ OLACAK" 

Asmalı, "Enflasyonu düşürecek kalıcı yapısal birtakım ekonomik politikaların izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Geldiğimiz durum da ortada, hakikat, muhtemeldir ki bu konuda bir asgari ücret artışı olacaktır. MÜSİAD olarak çalışanların ezilmesine, alım gücünün düşmesine ve insanca yaşama sınırından uzaklaşıp bu noktada zor bir hayat sürmelerine gönlümüz razı olmaz. Bu noktada işverenin üzerindeki vergi yüklerini almak kaydıyla, işverenin rekabetçi statüsünü bozmamak kaydıyla, belki başka sosyal fonlardan ya da işverene vergi yükü getirmeyen birtakım uygulamalarla ek destekler verilebilir diye düşünüyoruz" dedi. 

Kaynak: AA
 

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?

Gümüş yatırımcıları heyecanla bekliyor! Gümüş 13 liraya doğru tırmanıyor!

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti