Ekonomi

Asgari ücretle ilgili İslam Memiş'ten üzen tahmin! 

Sadece asgari ücretlilerin değil tüm çalışma hayatındaki kişilerin maaşlarını etkilemesi beklenen zam dönemi için gözler son gelişmelere çevrildi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 2023 asgari ücret tahminini duyurdu. Memiş'in tahmini beklentilerin altında.Yeni asgari ücret tahminleri gün geçtikçe yükseliyor

Milyonlarca kişinin beklediği 2023 asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yeni asgari ücret tahminleri gün geçtikçe yükseliyor. Çoğu tahminlerde 8.000 TL ve üzeri rakamlar telaffuz edilse de, bazı finans uzmanları daha farklı yorumlar yapmakta. Bunlardan birisi de altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş oldu! Memiş, 2023 asgari ücret için dolar kuru üzerinden tahmin yaptı. Ünlü uzman altın ve konut kredisi tahminleri yaptı.

ALTIN YATIRIMCILARINA SESLENDİ
Altındaki yükselişe dair konuşan ve yatırım tavsiyelerinde bulunmadığının altını çizen Memiş; yükselişin devam edeceği beklentisinde olduğunu söyledi. Memiş önümüzdeki dönemde gram altın fiyatının 1200 TL seviyelerini görebileceğini belirtti.

Altındaki yükselişin devam edebileceğine dair emareler olduğunu paylaşan Memiş; “Ons altında bir atak gördük. 1700 dolarda tutunmaya devam ederse yukarıda 1760 dolar seviyeleri var. Gram altın hikayesi tamamen dolar kuruna bağlı. Dolarla alakalı yükseliş öngörümüz devam ediyor. Gram altında da yükseliş beklentimiz yıl sonuna ilişkin var. 1000 lira altı zor gözüküyor. Kasım ortalarına kadar da 1250-1280 aralığı mümkün olabilir. Bugünkü ekonomik koşullar onu gösteriyor. Fed'in politikası ve jeopolitik riskler onu gösteriyor" sözlerini kullandı.

Gümüş fiyatlarındaki yükselişe de işaret eden Memiş; kar satışlarının doğal olduğunu ifade etti. Şu anda gümüşün ons fiyatının 20.08 dolar seviyesinde olduğunu belirten İslam Memiş; “Gram fiyatı 11.96 seviyesinde. Destek seviyelerinin altında çok kalıcı olmayabilir." yorumunda bulundu.

İSLAM MEMİŞ’İN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ
Sık sık açıklamaların geldiğine ve rakamlar üzerinden manipülasyon olduğuna değinen Memiş; “Ben dolar kuru üzerinden tahmin yapabiliyorum. Muhtemelen 7250-7500 lira civarında bir asgari ücret karşımızda olabilir.” ifadelerini kullandı.

KONUT KREDİSİNE DİKKAT
Konut kredisi faiz oranlarına dikkat çeken Memiş; kredi faizlerinin 0.99 olarak belirlenebileceğini ifade etti. Ünlü uzman; “Faizleri 0.99 olarak belirleyebilirler. Ancak bu 1 seviyesinin altında kredi kullanacak vatandaş olacak anlamına gelmiyor. Uygulamada böyle bir şey yok. Sadece ekranlarda rakam var. Uygulamada yüzde 2,05 civarında oranlar. Bunun altında konut kredisi yok." sözlerini paylaştı.