Asgari ücretli bir işçi kaç saat çalışır?
Asgari ücret gündemde yer alırken bu konu nezdinde başka sorular da sorulmaktadır. “Asgari ücretli bir işçi kaç saat çalışır?” o sorulardan bir tanesidir. İşte araştırılan yanıtlar!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı özel bir canlı yayında "Şu anda Vedat Bey ekibi ile birlikte çalışmalarını büyük bir hızla devam ettiriyor
2023 OCAK ASGARİ ÜCRET YENİDEN HESAPLANIYOR
2023 yeni asgari ücret zammı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından bir karara bağlanacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı özel bir canlı yayında "Şu anda Vedat Bey ekibi ile birlikte çalışmalarını büyük bir hızla devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin üst üste açıklandığı aylar olacak" diye konuştu.
İşte diğer detaylar…
“2023’E AÇIKLAYARAK GİRMİŞ OLACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buralardaki ücret politikası da ne durumdaysa bunları da netliğe kavuşturacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti çalışması gerçekleşecek. Bu çalışma ile birlikte gerek sözleşmeliler gerek EYT, yani biz 2023'e bu konuları açıklayarak girmiş olacağız." mesajını verdi.
ASGARİ ÜCRETLİ BİR İŞÇİ KAÇ SAAT ÇALIŞIR?
Türkiye’de asgari ücret çalışma saatleri hakkında özel bir düzenleme yer almamaktadır. Haftalık 45 saatlik çalışma süresi bulunmaktadır ve bu süre ile asgari ücret aylık çalışma saati hesaplaması yapılır.
YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR OLDU?
Yaşlılık maaşı, Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zamdan sonra artış yaşadı. Ocak ayında 1.296 TL olan 65 yaş aylığı Temmuz ayına gelidniğinde 1.684 TL’ye yükseldi. Bu miktar, sosyal yardım niteliğinde olduğu için 3 ayda bir kez hesaplara yatmaktadır.
65 YAŞ AYLIĞI KİMLERE VERİLİR?
65 aylığı; öncelikle 65 yaşını doldurmuş, kendisine kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan, sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne isimle olursa olsun bir gelir ya da aylık hakkından yararlanmayan, nafaka bağlanmamış olması gerekir. Bunlara ilave olarak da bu tip aylık ve nafakanın bağlanması söz konusu olmayan, mahkeme kararıyla veya doğrudan doğruya kanunla bağlanmış herhangi bir devamlı gelire sahip bulunmayan ve muhtaçlığını İl veyahut İlçe Vakıf Mükevelli Heyetlerinden alacakları belgelerle kanıtlayan Türk Vatandaşlarına hayatta bulundukları süre boyunca verilmektedir.
YAŞLILIK MAAŞI NASIL SORGULANIR?
Yaşlılık maaşını ALO 144 hattını arayarak telefon ile sorgulama yapılabilir.
SGK’dan çalışanları ilgilendiren büyük atak! Her şey daha şeffaf olacak! İşte detaylar!
Gıda fiyatları bir oynadı pir oynadı! Bu kadarı beklenilmiyordu!
TOKİ evleri kaç senede ödeniyor?