Ekonomi

Asgari ücretli bu hesabın içinden çıkamıyor! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

Asgari ücretlinin aldığı 8500 TL'lik maaş açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldı. Birleşik Kamu-İş aracılığı ile yapılan açıklamada açlık ve yoksulluk sınırı açıklandıBu düzey, kişinin yaşadığı ülke, bölge veya şehre göre değişiklik gösterebilir

Yoksulluk sınırı, bir kişinin veya ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek gelir düzeyini ifade eder. Bu düzey, kişinin yaşadığı ülke, bölge veya şehre göre değişiklik gösterebilir. Yoksulluk sınırı, genellikle yiyecek, barınma, giyim, sağlık hizmetleri, eğitim gibi temel ihtiyaçların karşılanması için gerekli minimum aylık gelir düzeyi olarak tanımlanır.

Dünya Bankası, yoksulluk sınırını günlük 1,90 ABD doları olarak tanımlamaktadır. Bu sınırın altındaki gelir seviyelerine sahip olan insanlar aşırı  yoksulluk içinde yaşıyor olarak kabul edilirler. Ancak, bu sınır, bazı ülkelerde veya kentsel bölgelerde yetersiz olabilir. Bu nedenle, yoksulluk sınırı, ülke ve bölgeye göre değişebilir ve bu sınırların belirlenmesinde ekonomik, sosyal ve kültürel faktörler dikkate alınır.

YOKSULLUK SINIRI BİR YILDA 12 BİN 243 TL ARTTI

Birleşik Kamu-İş yaptığı yazılı açıklamada, bir sene evveline nazaran  açlık sınırının 5 bin 122 TL, gıda haricindeki gereksinimler için yapılması  lazım gelen masrafların ise 7 bin 121 TL tükseldiği söylendi.

Yoksulluk sınırı ise son senede toplam 12 bin 243 TL arttı.

 

ET-BALIK-YUMURTA HARCAMASI BİR AYDA 253 TL ARTTI

Ankara'da en çok alışveriş yapılan marketlerden derlenen ücfetlere binaen, dengeli beslenebilmek için et, balık ve yumurtaya aylık olarak harcanması  gereken bedel bir evvelki aya göre 253 TL, 2022’nin aynı ayına göre ise 1.290 TL yükselerek 2 bin 634 TL oldu.

Kuru bakliyat için lazım gereken bedel evvelki aya göre 7 TL, geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla ise 103 TL'lik yükselişle 241 TL'ye çıktı.

SEBZE ALIŞVERİŞİNE BİR AYDA 182 TL ZAM

Süt, yoğurt ve peynir için lazım gelen masraf şubatta bir evvelki aya göre 72 TL yükselerek 2 bin 744 TL'ye çıktı. Son bir enelik dönemde  ise 1.672 liralık artış oldu.

Meyve için harcanması gereken bedel şubat ayında 104 TL düşerek, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre ise 139 TL yükselerek 576 TL oldu.

Sebze harcaması da vvelki aya göre 182 TL, geçen enenin aynı ayına göre ise 773 TL artarak 1.449 TL oldu.

 

BDDK'dan yeni kritik karar! Konut limitleri güncellendi

Afet bölgesinde fırsatçı mağduriyeti! Şikayet edin!

Kiralık ev fiyatlarında deprem etkisi! Yüzde 50 ila yüzde 100 arası arttı