Ekonomi

Asgari ücretlilere 12.454 TL verilecek! Sakın kaçırmayın hemen alın

Asgari ücretli vatandaşları çok sevindirek bir haber geldi. Asgari ücretle çalışan vatandaşlara tek seferlik olmak üzere 12 bin 454 TL doğum parası ödenecek. Bu paralar PTT'den alınabilecek ancak öncesinde başvuru işlemlerinin yapılması gerekiyor.Durum böyle olunca vatandaşlar da devletten gelecek yardım paralarına eskisinden daha çok önem veriyor

Türkiye'de asgari ücret ile yaşamak artık neredeyse imkansız hale geldi. Durum böyle olunca vatandaşlar da devletten gelecek yardım paralarına eskisinden daha çok önem veriyor. Yine devlet tarafından asgari ücretli vatandaşlara doğum parası ödeniyor. Ancak bu parayı alabilmek için bazı aşamaları yerine getirmek gerekiyor.
 

BAZI ŞARTLAR ARANIYOR

Bu ödemeden yararlanmak isteyen kadınlarda aranacak şartlar da paylaşıldı. Bu şartlara haiz olmayanların başvurusunun kabul edilmeyeceği aktarıldı. Bu noktada aranan şartlar şöyle oldu 

“Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması, İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç) İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması, Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması”

12 BİN 454 TL ÖDEME YAPILACAK

Tüm bunlarla beraber SGK tarafından çok önemli bir duyuru yayımlandı. Bu noktada doğum tam ve sağ bir şekilde gerçekleştikten sonra yapıldığı aktarıldı. Ayrıca kadınların çalışma hayatında daha çok yer alabilmesi için bu ödemelerin yapıldığı belirtilerek kadınlara 12 bin 454 liraya kadar para ödemesi yapıldığı ifade edildi.

Faiz oranları 4 senenin zirvesini gördü! Böyle giderse...

"Bir anda yükselecek" diyen Selçuk Geçer dolar için rakam ve tarih verdi!