Kent Haberleri

Asgari ücretlinin beklediği haber nihayet geldi! Çalışma Bakanı Bilgin asgari ücrette son noktayı koydu! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı televizyon programında asgari ücretle ilgili soruları yanıtladı. İşte asgari ücretlinin beklediği haber nihayet geldi! Çalışma Bakanı Bilgin asgari ücrette son noktayı koydu!  2023  Temmuz asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü Temmuz ayında yapılacak olan zamlara çevrilmişti. 2023  Temmuz asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Asgari ücretlinin beklediği haber nihayet geldi! Çalışma Bakanı Bilgin asgari ücrette son noktayı koydu! 

BAKAN BİLGİN SON NOKTAYI KOYDU!

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı televizyon programında milyonları ilglendirecek önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin konuşmasına enflasyon karşısında memur ve bütün çalışanların korunacağına yönelik açıklamalarla başladı. 

Bilgin konuşmasına şu şekilde devam etti: ''Sosyal politika tedbirlerini devreye soktuk. Asgari ücret yılda bir defa düzeltiliyordu. Temmuzda da bir ara düzenleme yapmıştık. Bu Temmuzda da bir düzenleme yapacağız" dedi.

 

Öte yandan da  Toplu sözleşme çerçevesinde  hem memurlarla hem işçilerle toplu smzkelme yapıldığını ve temmuzda da bu düzenlemeyi de yapacaklarını açıkladı.

Emeklilik maaşlarında da düzenleme yaptıklarının altını çizen Bilgin, nn düşük emekli maaşını yükselttiklerini ve yeni bir çalışma daha yapıldığını açıkladı.

ASGARİ ÜCRETLİNİN BEKLEDİĞİ HABER!

Asgari ücretten verginin kaldırılmasının bir devrim niteliğinde olduğunu belirten Bakan Bilgin,  sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Asgari ücret ile ilgili asgari ücretti paranın alım gücünü belirleyip ona göre uygulama yapacaklarını açıklayan Bilgin şu ifadeleri kullandı: '' Ben yurttaşların aklında kalması için 500 Dolar civarında olacağını söylemiştim. Temmuzda da bütün bunları dikkate alarak düzenleme yapacağız.'' dedi. 

 
BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET OLMAYACAK!

Bakan Bilgin bölgesel asgari ücreti gündeme almayı düşünmöediklerini açıkladı. Bölgesel asgari ücrete gidildiği zaman ülkedeki nüfus hareketliliğini farklı yönlendirilebileceğinden bahsetti. Bu konuda teşviklerin olduğunu ve sanayisi az olan bölgelere sanayi kurulduğunda teşvikler yapılacağını aktardı.

Asgari ücrette rekor artış! Net rakam verildi

Son Dakika! Bakan Bilgin asgari ücret için rakam verdi; İşte yeni asgari ücret