Ekonomi

Asgari ücretlinin ev alma hayali gerçek oluyor! İşte 81 ildeki konut projesi!

Asgari ücretli çalışanların ev satın alma hayali gerçekleşecek. İşte Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi!

Ev almak isteyip de alamayan milyonlarca dar gelirli başlayacak olan konut projesi ile bu hayaline kavuşacak.

İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konuya dair yaptığı açıklamaya dair detaylar…

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİ

Ev alma hayali olan milyonlarca dar gelirli kişiye müjdeli haber geldi. Ev fiyatlarının giderek artmasından dolayı ücretli çalışanlar için ev sahibi olmanın hayal olduğunu düşünmeye başladı. Özellikle gençler çalışarak ev ve araba sahibi olamayacaklarını kanısındalar. Bu başlayacak olan proje ile asgari ücretli çalışanlar da ev sahibi olabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde başlatılacak sosyal konut projesinde hayata yeni atılan gençler için de kontenjan ayrılacağını duyurdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle dar gelirli aileler 20 yıl vadeyle kira öder gibi ev sahibi olabilecekler.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Projelerimizden hayata daha yeni atılan gençlerimiz de faydalanacak.  Bununla ilgili belirlediğimiz kontenjanlarımız olacak” şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “81 ilde sosyal konut projesi yapacağız. Bu sosyal konut projesi ile vatandaşlarımızın kira öder gibi evlerine kavuşabilecek” dedi.

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI VERECEK!

Bakan Kurum’un aktardığı bilgiye göre; projeyle birlikte hiç evi olmayanların, dar gelirlilerin aidat öder gibi ev sahibi olmasının önü açılacak. Proje özellikle toplu konut ihtiyacının en yüksek düzeye ulaştığı büyük şehirlerden başlayacak ve tüm Türkiye’yi kapsayacak. Kısa bir zaman içinde vatandaşların ihtiyaçlarını gidermesi beklenen projede, 20 yıla varan bir vade olanak olacak ve ev sahipleri kura usulü ile belirlenecek. Projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ağustos ayı içinde duyuracak.

Yeni Şafak'ta yayınlanan haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatacaklarını açıkladı. Bakan Kurum, “Bu proje ile alt gelir grubu vatandaşlarımız, gençlerimiz, emekli vatandaşlarımız, şehit ve gazi ailelerimiz ayrılan kontenjan ile ev hayallerine kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 31 Temmuz Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Benzin ne kadar oldu? 31 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 31 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!