Kent Haberleri

Asgari ücretliye ara zamda son durum! Beklenen haber geldi! Yeni asgari ücret net 11 bin 484 TL mi olacak? 

Asgari ücretlinin merakla beklediği temmuz zammında son dakika gelişmeler yaşanıyor. Ara zamla ilgili beklentiler oluşmaya başladı. Beklentiler doğrultusunda asgari ücretin net 11 bin 484 TL olması bekleniyor. Peki 2023 Temmuz asgari ücret zammı ne kadar olacak? Emekli taban maaşlarında yapılan artış sonrasında gözler asgari ücrete çevrildi

Asgari ücret zammında geri sayım başladı. Emekli taban maaşlarında yapılan artış sonrasında gözler asgari ücrete çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete gerekli düzenlemenin yapılabileceği müjdesini vermişti. Hal böyle olunca asgari ücret maaşı ne kadar olacak? Yeni asgari ücret kal lira? 2023 temmuz maaşı ne kadar? soruları merak ediliyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAMDA SON DURUM!

Asgari ücrete ara zam kesinleşti. Asgari ücretliler temmuz ayında yeni zamlı maaşlarına kavuşacak. Asgari ücretliler ile birlikte işsizlik maaşı, iş göremezlik ödeneği ve staj parası gibi ödemelerde de artış meydana gelecek.

ENFLASYON ORANLARI ETKİLİ OLACAK!

Asgari ücretin belli olmasında 6 aylık enflasyon rakamları belirleyiici olacak. , Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketinde bazı ipuçları yer alıyor. Buna göre İlk 3 aylık enflasyon yüzde 12.52 çıkmıştı. 

Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde de Nisan ayı için yüzde 2.65, Mayıs için yüzde 2.46, Haziran için yüzde 2.61 enflasyon tahmini yer aldı. Buna göre bu yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 21.43 olarak çıkacak.

Asgari ücrete ilk 6 aylık enflasyon yansıtılırsa, bu tahmine göre halen 8 bin 506 lira 80 kuruş olan net asgari ücret 10 bin 329 lira 80 kuruşa yükselecek. Eğer refah payı da eklenirse bu durumda artış yüzde 25, yüzde 30 ya da 35'i bulabilecek.

ASGARİ ÜCRET 11 BİN 484 TL Mİ OLACAK?

Yüzde 25 bir artış yapılması halinde net asgari ücret 10 bin 633 liraya yükselecek. Geçen yıl Temmuz'daki gibi yüzde 30'luk bir ara zam yapılırsa, net asgari ücret 11 bin 58 liraya çıkacak. Yüzde 35'lik bir zam yapılması halinde  net asgari ücret 11 bin 484 liraya yükselmiş olacak.

Emekli ve memur temmuz maaş zammında beklenti sil baştan değişti! Yeni rakamlar belli oldu! 

Asgari ücrete büyük zam geliyor! İşte o rakam