Ekonomi

Asgari ücretliye erken bayram hediyesi! SGK 24.900 TL ödeme yapacak! Hemen ödemenizi alın!

Asgari ücretli vatandaşlar bayramı erken yaşayacak. Tek seferde 24.900 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!Asgari ücretli çalışanlar zam haberi beklerken müjdeli haber geldi

EYT ve emekli maaşlarına gelen zammın ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Asgari ücretli çalışanlar zam haberi beklerken müjdeli haber geldi.

İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarına dair yaptığı zam haberinin sonrasında asgari ücretli çalışanlarda zam haberinin verilmesini bekliyorlardı. Asgari ücretlinin yüzünü güldürecek o haber geldi. Ramazan Bayramı öncesinde asgari ücretli çalışanlara 24.900 TL ödeme yapılacak.

SGK’DAN TOPLU PARA ÖDEMENİZİ HEMEN ALIN!

Asgari ücret ile çalışanlar ile ilgili çok kritik bir duyuru yapıldı, hazırlıkların sonlanmasını talep eden asgari ücretlilere toplu ödemesinde bulunulacaktı.

Milyonlarca işçiyi doğrudan etkileyen önemli ilerleme elde edildiğine dikkat çekilerek, ödemeler 2023 yılına kadar artış yaşandı. Toplu ödeme SGK tarafından yapılacak ve başvuru sahibine 24 bin 909 lira ödeme yapılacağı öngörülüyor.

DOĞUM YAPAN KADINLARA ÖDEME!

Yasanın doğumdan sonraki 8’inci hafta ve doğumdan önce 8 hafta olmak üzere toplam da 16 hafta izin verdiği bilgisi paylaşıldı ve gebelik ikiz ise bu süreye 2 hafta daha ilave olarak ekleneceği dile getirildi. Başvurular PTT aracılığıyla kabul edilecektir.

24.909 TL ÖDEME YAPILACAK!

Sigortalı olarak çalışmakta olan annelerin en az 24 bin TL alacakları ifade edilerek, başvuruda belirtilen IBAN'a da para yatırabilecekleri de vurgulandı. Bu ödemeyi alabilmek için ise belirli şartların yerine getirilmesi gerektiği belirtiliyor. Ödeme koşulları ise şu şekildedir;

KOŞULLAR AÇIKLANDI

Doğumdan önceki yılda 90 gün ve üzeri sigorta primi ödemiş olmanız gerekmektedir. Doğum iznine başlamadan önce işinden ayrılanlar bu haktan yararlanamaz.

EYT’LİLERE DİKKAT!

Yeminli Mali Müşavir Yusuf Özer, EYT düzenlemesi çerçevesinde yapılan yeni açıklamaları değerlendirdi. EYT düzenlemesi ile emekli olan çalışanların bir ay içinde yeniden işbaşı yapması durumunda sigorta primlerine yüzde 5 indirim sağlanacağı belirtildi. EYT kapsamında asgari ücretle çalışmaya devam eden kişilerin ödemelerinden işsizlik primi kesilmeyeceğini ifade eden Özer, 8.506 TL yerine 9.144 TL maaş ödemesi yapılacağını söyledi.