Kira

Asgari ücretliye İstanbul'da ev kiralamak hayal oldu: 20 bin TL'den düşük kiralar sadece 2 ilçede kaldı! 

Kira bedelleri resmen uçuşa geçti. İstanbul'da 20 bin TL'den düşük kiralar sadece 2 ilçede kaldı. İşte o son dakika rakamlar...

Konut ve kira bedellerinde yaşanan artış son günlerde sık sık gündem oluyor. Mega kent İstanbul'da kira fiyatlarındaki sürekli artış, zaten zorlu olan barınma sorununun daha da derin hale gelmesine sebep oluyor. 

Pek çok ilçede asgari ücretle konut bulmak neredeyse imkansız duruma geldi. Bu durum, kiracı ile konut sahipleri arasındaki uyuşmazlıkların mahkemelere taşınmasına neden oldu. Mahkemelerde de kira davalarının sayısı arttıkça, dava süreleri uzadı. Duruşma günlerinin 1 sene sonrasına bile verildiği sık sık gündeme gelirken, hem ev sahipleri hem de kiracılar mağdur olduklarını dile getiriyor. 
 
Sözcü Gazetesi'nden Merve Kapan'ın haberine göre; gayrimenkul değerlerini takip eden Endeksa verilerine göre, İstanbul'da kira bedelleri geçtiğimiz seneye göre yaklaşık yüzde 50 oranında arttı. 

ŞEHİR MERKEZİNDE KİRALAR 40 BİN TL'Yİ BULDU

Kiralık ev fiyatları son zamanlarda Türkiye'nin her yerinde tartışmalara neden oluyor. Neredeyse tüm şehirlerde kiralar önemli ölçüde artarken, İstanbul'daki artışlar dudakları uçuklattı. 

Mega kent stanbul'un merkezi noktalara uzak ilçelerinde bile kiralar 20 bin TL'nin altına düşmüyor. Şehir merkezine biraz daha yaklaşıldığında ise kira bedelleri 40 bin Türk Lirası'na kadar yükseliyor. 

EN UYGUN KİRALIK EVLER ESENYURT'TA 

Ortalama kira bedelleri dikkate alındığında, en uygun fiyatlı evlerin Esenyurt'ta olduğu görülüyor. 20 bin TL'nin altında kiralık ev bulabileceğiniz ilçeler ise çok sınırlı. Sarıyer, Beşiktaş ve Kadıköy gibi bölgelerde ise ortalama kiralar 35 bin TL ile 45 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. 

İstanbul'da ilçe ilçe kira fiyatları 

İnşaat sektöründe kriz büyüyor! Kıbrıs'ta 20 bin konut yarım kalabilir!

TOKİ, 47 şehirde 151 konut, 218 iş yeri satıyor! 72 ay vadeyle gayrimenkul almak için son 9 gün! 

Prof. Dr. Ece Ceylan Baba: Atıl yapılar için kentsel dönüşüm projeleriyle ortak çözümler üretilmeli!