Ekonomi

Asgari ücretliyi bayram ettiren zam tahmini! İşte masadaki rakam!

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ne kadar zam yapılacak konusuna dair uzmanlar önemli tahminlerde bulundu. İşte detaylar!Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olan zam konusunda uzmanlardan önemli tahminler geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete dair yapılan çalışmaların ara zam seçeneğini içerdiğini duyurdu. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olan zam konusunda uzmanlardan önemli tahminler geldi. İşte ayrıntılar...

SGK UZMANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

CNN Türk'te yapılan programa katılım sağlayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, asgari ücrete dair zam beklentisi hakkında önemli açıklamalar yaptı. SGK Uzmanı Bal'a göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in verdiği bazı oranlara dayanarak temmuz ayında asgari ücretin 500 dolar olacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Ara zammın enflasyon oranı ve refah payı şeklinde gerçekleşeceğinin altını çizen Bal, mevcut halde brüt 10.008 TL olan asgari ücretin, bu tahminlere göre 13.010 TL brüte yükselmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Net olarak da 8.506,80 TL'den 11.057 TL'ye çıkabileceğini aktardı.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ARA ZAM TAHMİNLERİ!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal'a göre, yüzde 35 oranında bir zam tahmini yapıldığı zaman, altı aylık enflasyon yüzde 25 düşünülerek asgari ücretin brüt olarak 15.510 Türk Lirası'na ve net olarak 11.484 Türk Lirası'na tekabül etmektedir.

 2022 yılında asgari ücretin 6.471 Türk Lirası brüt, 5.500 Türk Lirası net olduğunu belirten Bal, bu tahminlere göre asgari ücretin altıncı ayda 11.000 Türk Lirası ve üstüne çıkabileceğini belirtiyor. Yüzde 20 enflasyon ve yüzde 10 refah payı senaryosunun ise en güçlü tahmin olduğunun altını çizen SGK Uzmanı Bal, bu halde asgari ücretin 11.067 Türk Lirası civarında net olarak belirlenebileceğini ve bu rakamın Bakan Bilgin'in söz ettiği 500 dolar üzeri bir değere tekabül ettiğini düşündüklerini belirtiyor. Bu zam gerçekleşir ise asgari ücretin neredeyse 550 dolar seviyesine yaklaşacağına dikkat çekiyor.

TEMMUZDA ZAM!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanların en düşük gelir grubunu desteklemek için asgari ücret zammıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Nebati, "Asgari ücrete bu yılın temmuz ayında da yeniden bir ara zam daha yapacağız" sözleriyle, çalışanların mali durumunu iyileştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Ancak Bakan Nebati zammın ne kadar olacağı ile ilgili hala bir açıklama yapmadı. Sadece Temmuz'da ara zam geleceğini söyledi.