Ekonomi

Asgari ücrette 2023 yılı zammı! Yeni rakamı o isim açıkladı!

Türkiye’de milyonlarca kişi, önümüzdeki ocak ayında gerçekleşecek olan asgari ücret zammını beklerken, ünlü ekonomist ve aynı uzmanlardan yeni rakamlar gelmeye kaldığı yerden devam ediyor. İşte detaylar…En son asgari ücrete altı ay içinde iki zam geldi

8 milyon kişiyi direkt olarak diğer vatandaşları ise dolaylı bir şekilde etkileyen asgari ücret ile ilgili olarak heyecanlı bekleyiş kaldığı yerden devam ediyor. En son asgari ücrete altı ay içinde iki zam geldi. Geçtiğimiz temmuz ayında 4 bin 253 Türk Lirası’ndan 5 bin 500 Türk Lirası’na çıkan asgari ücrete aralık ayında yeni bir zammın daha gelmesi bekleniyor.

Yeni Asır Gazetesi Yazarlarından Faruk Erdem, komisyonun alım gücünü ve aynı şekilde enflasyon rakamları ile ilgili olarak geçim endeksine önem verilip yeni asgari ücrete karar vereceğini dile getirdi.

Yeni Asır Gazetesi Faruk Erdem, yeni rakamı duyurulacak olan asgari ücretin bugüne kadar zamlarına bakıldığı zaman bir önceki yılın enflasyon rakamının 3 ve 7 puan üzerinde tespit edildiğinin görüldüğünü ifade etti ve şu şekilde devam etti:

#resim2>

"İçinde bulunduğumuz 2022 yılında asgari ücret uzun bir zaman sonra temmuz ayında da artış görüldü. Bu şekilde yıllık artış yüzde 90'ı bulmuş olurken enflasyonun da üzerinde bir rakam ortaya çıkardı.

Önümüzdeki yılın asgari ücretinin de yine mevcut şekilde enflasyon üzerinde güçlü bir artış ile belirlenmesi hedefler arasında. Orta Vadeli Program hedefi dikkatlere alındığında mevcut asgari ücretin 5. 500 TL’den en az 7. 500 TL’ye yükselmesi beklentiler arasında.

Bunun haricinde de çıkacak formüller de var olmakta. Ama yeni asgari ücret artışına önümüzdeki Aralık ayında da toplanacak olan komisyon karar verecek. Komisyon alım gücünü ve yine aynı şekilde enflasyon rakamları ile de geçim endeksini dikkate alarak karar verecek. Asgari ücretteki yükseliş ise diğer çalışanların da maaşlarını yukarı çekecek şekilde etki yapacak. 

Tüm bunlar ile beraber de 2022 yılında kaldırılmış olan vergilerin de yine 2023 senesinde de alınmaması uygulanmasının devam etmesi beklenmekte. 

Aynı şekilde asgari ücretlilerden ve diğer çalışanların asgari ücret kadarki gelirlerinden gelir ve damga vergisi alınmıyor.”

Mardin Artuklu’da 1.600 adet TOKİ ucuz konut fırsatı!

Öğrencilere müjde! Sekiz ay boyunca geri ödemesiz 5 bin 200 lira burs imkanı

İkinci el araçta 6 bin kilometre oyunu! Araba alacaklar gözünüz kulağınız açık olsun