Kent Haberleri

Asgari ücrette 8 bin TL'lik deprem! Geri sayım başladı! Açıklamalar peş peşe geldi!  

Yeni yıla girmeye kısa süre kala asgari ücret zammının konuşulacağı ilk toplantının tarihi açıklandı. Verilen detaylara göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-9 Aralık tarihleri arasında ilk toplantısını gerçekleştirecek. Peki Asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...6 Aralık tarihinde TİSK Genel Kurulu yapılacak, daha sonrasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-9 Aralık tarihleri arasında toplanacak

Asgari ücrette yaşanan gelişmeler milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. 6 Aralık tarihinde TİSK Genel Kurulu yapılacak, daha sonrasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-9 Aralık tarihleri arasında toplanacak. Aralık ayı boyunca komisyon toplamda 4 toplantı gerçekleştirecek. Son toplantının ardından geçen yıl olduğu gibi asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Milyonlarca çalışan asgari ücret 2023 zammına ilişkin araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konuya yönelik olarak verilen detaylara göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin birçok kişinin gündeminde olan asgari ücretle ilgili olarak açıklamalar yapmıştı. Asgari ücret dahil tüm çalışanların 1 Ocak 2023 maaşları enflasyon oranlarına göre güncellenecek. Önümüzdeki ay başlayacak olan asgari ücret görüşmeleri öncesinde zam oranı da vatandaşların gündeminde. Konuya dair verilen detaylara göre, asgari ücrete yüzde 40 veya yüzde 50 oranında zam yapılacağı öngörülüyor.

2023 yılına girmeye çok az bir zaman kala Asgari ücret hesaplamalarında resmen büyük deprem yaşanıyor. Peki 2023'te asgari ücret ne kadar olacak? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Mynet'tin haberine göre, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret için çok sayıda zam ihtimali gündemde fakat bunlardan en çok öne çıkan iki seçenek mevcut. 

Konuya ilişkin olarak verilen detaylara göre, asgari ücrete yüzde 40'lık zam gelmesi halinde asgari ücret 5 bin 500 liradan 7 bin 700 liraya çıkacak. Eğer asgari ücrete yüzde 50'lik zam gelirse de 8 bin 250 liraya çıkmış olacak. Asgari ücret ile ilgili beklentiler de refah payı ile beraber asgari ücretin 8 bin liranın altında olmayacağı şeklinde.

ASGARİ ÜCRETTE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR!

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli ve çalışanların ocak zammı ile ilgili olarak çalışmalara başladı. Verilen detaylara göre, dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlıklar gerçekleştiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vatandaşların beklediği Kabine Toplantısı'ndan sonra asgari ücret, EYT ve sözleşmeli personele yönelik soruları cevapladı. Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret için işverene teşvik konusunun da komisyonda konuşulacak bir konu olduğunu belirtti.

ASGARİ ÜCRET İÇİN YÜZDE 50 ZAM BEKLENTİSİ GÜNDEMDE!

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, geçen yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50 oranında zam, devlet kanadından gelen açıklamalar ve enflasyonun bu yıl geçen yıla göre daha yüksek seyretmesi, bu yılbaşında da asgari ücret için en az yüzde 50’lik bir zam beklentisi meydana getirdi. Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması durumunda 2023 senesi için asgari ücretin 8 bin 250 lira olması bekleniyor. Ancak 2023 Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin bu rakamı da geçebileceği belirtiliyor. 

ASGARİ ÜCRET İÇİN 8 BİN TL İDDİASI

Temmuz ayında yapılan ara zammın ardından net asgari ücret 5 bin 500 TL'ye çıkmıştı. Ocak 2023 zammında ise son 6 aylık enflasyon oranı belirleyici olacak. Asgari ücret ile ilgili olarak yapılan tahminler de yüzde 40-50 aralığında artış olacağı yönünde. Kulislerde ise yeni asgari ücretin refah payı ile beraber 8 bin liranın altında olmayacağı konuşuluyor.

12 ay boyunca 1250 TL ödenecek! Başvuranlar hemen hasabınıza bakın! Aile Destek Ödemesi 2022...

Çocuk parası hesaplara ne zaman yatacak? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır? Çocuk parası ne kadar?

Milyonlarca emekliye promosyon fırsatı! Kasım ayı kampanyaları peş peşe güncellendi! ING, QNB, Akbank, Ziraat...