Kent Haberleri

Asgari ücrette ara zam depremi! Duyan herkes buz kesti! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Hemen bakın!

Asgari ücrete ara zam konusu yeniden gündeme geldi. Duyan herkes buz kesti! Asgari ücrete ara zam gelecek mi?  Geçtiğimiz yıl Ocak ve Temmuz olmak üzere asgari ücrete iki defa zam uygulanmıştı

Asgari ücrete ara zam konusu yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl Ocak ve Temmuz olmak üzere asgari ücrete iki defa zam uygulanmıştı. Bu yıl da asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği merakla araştırılmaya başlandı. 

Asgari ücret geçtiğimiz yıla kadar, her yıl Ocak'ta 1 defa zamlanıyordu. Ancak geçen sene Temmuz'da asgari ücrete ara zam uygulandı. 

Milyonlarca asgari ücretlinin maaşı 2023 yılı asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı için asgari ücrete yüzde 54,6 oranında zam uygulanacağını açıkladı. Böylece 2023 yılı için geçerli asgari ücret 8 bin 506 Türk Lirası oldu. 2023 yılı için uygulanacak asgari ücret brüt 10.008,00 Türk Lirası şeklinde belirlendi.  

Asgari ücrette ara zam depremi! Duyan herkes buz kesti! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 

Henüz yeni zamlı asgari ücretler çalışanların hesaplarına yatmadı. Ancak, asgari ücrete ara zam iddiası bomba gibi gündeme düştü. 

Asgari ücretli milyonlarca çalışan, geçtiğimiz yıl enflasyona karşı yapılan yüksek zamlardan faydalandı. 2022 yılındaki zamla asgari ücret tutarı 2.825,90 liradan 4 bin 250 Türk Lirası'na yükseltildi. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI 2023? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında geçerli olan asgari ücreti duyurduğu açıklamasında, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, asgari ücrete ara zam yapılacağı beklentisi oluştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete ara zam konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrette ara zam depremi! Duyan herkes buz kesti! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 

Habertürk'te yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam ile ilgili yaptığı açıklamasında "Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak Türkiye’nin ekonomik gücünü gösterdik. Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir" ifadelerini kullandı ve asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini söyledi. 

Doların sadece 3 gün sonra tam bu kadar olacak! 1 doları bile olanlar yerinde duramıyor! Herkes bu rakamı konuşuyor

28 Ocak evde bakım maaşı yattı mı? Herkes şimdi hesaplarına baksın! Başvurana tam bu kadar veriliyor!

Altında fırtınaların kopacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Altını olanların adeta aklı başından gitti! Hemen bakın!

Polis olmak isteyenler sevinçten havalara uçacak! Emniyete 10 bin personel alınıyor!