Ekonomi

Asgari ücrette çalışmalar tamamlanıyor! Masada 2 rakam var

Türkiye'de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunda yapılan açıklama geldi. Ayrıca Bakan Bilgin de önemli bir bilgi verdi. İşte tüm detaylar...Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 1 Temmuz tarihinde asgari ücretin 12

Özel sektör çalışanları tarafından merakla beklenen asgari ücret zammıyla ilgili açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 1 Temmuz tarihinde asgari ücretin 12.500 TL olabileceğini ifade etti. Bu açıklama, birçok vatandaşın geçimini asgari ücretle sağladığı Türkiye'de büyük bir önemi var.

1 TEMMUZ İTİBARIYLA 12 BİN 500 TL'YE YÜKSELEBİLİR

Erdursun'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kamu işçilerine yapılan zam oranının %45 olduğu ve en düşük kamu işçi maaşının 15.000 TL'ye yükseldiği ifade edildi. Bu zam oranının 1 Temmuz'da asgari ücrete de yansıyabileceği belirtilirken, asgari ücretli, memur, emekliler ve diğer çalışanlar için bu durumun önemli olduğu vurgulandı.

2023 yılı Ocak ayından itibaren brüt 10.008 TL ve net 8.506 TL olarak belirlenen asgari ücret, söz konusu zam oranıyla 1 Temmuz itibarıyla 12.500 TL'ye yükselmiş olabilir.

Özel sektör çalışanları ve diğer vatandaşlar, asgari ücret zammı konusundaki bu açıklamayı yakından takip ederek gelişmeleri bekleyebilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam gündemine ilişkin konuştu. Bakan Vedat Bilgin, asgari ücrete temmuz ayında yapılacak zamla ilgili tarihsel bir adım attıklarını ve geliri vergi dışı bıraktıklarını dile getirdi.

Bakan Bilgin "Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır." ifadelerini kullandı.