Kent Haberleri

Asgari ücrette flaş gelişme. Çok büyük zam geliyor

Asgari ücretle çalışan vatandaşların gözü kulağı temmuz ayında maaşlarına yapılacak zamda. Uzman isim, asgari ücretli vatandaşları sevindirecek haberi de kısa bir süre önce verdi. Enflasyonun maaşlarını erittiğini dile getiren vatandaşlar temmuz ayında asgari ücrete çok ciddi bir miktarda zam yapılması gerektiğini ifade ediyor

Asgari ücretle çalışan vatandaşların gözü ve kulağı asgari ücrete yapılacak temmuz zammında. Enflasyonun maaşlarını erittiğini dile getiren vatandaşlar temmuz ayında asgari ücrete çok ciddi bir miktarda zam yapılması gerektiğini ifade ediyor. Konuyla ilgili uzman bir isimden de bomba değerlendirmeler geldi. 

 

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ 

Ülkemizdeki ekonomik kriz ne yazık ki ocak ayında yapılan zamları eritti. Dolar kurundaki artışla birlikte gıda fiyatlarının yükselmesi sebebiyle vatandaşlar artık temmuz ayındaki zammı iple çekmeye başladı. Vatandaşlar asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merak ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temmuz ayında asgari ücret, emekli ve memurlara zam yapılacağını belirtti.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, maaşlara yapılabilecek zamma ilişkin önemli bir değerlendirme yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Erdursun, 1 Temmuz ayında en düşük emekli maaşının 10 bin TL, asgari ücretin ise 12.500 TL olacağını belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINA ZAM VAR

Twitter üzerinden açıklama yapan Erdursun, “En düşük emekli aylığı 1 Temmuzda 10.000₺ olur! Çok baskı olursa asgari ücrete yakın olur” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ilişkin dolar bazında önemli bir açıklama yapmıştı. Yapılacak zammın alım gücünü koruyacak şekilde yapılacağını belirten Bilgin, “Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” dedi.