Kent Haberleri

Asgari ücrette geri sayım! Vatandaşın gözü yarınki toplantıda! İşte masadaki yeni zam oranları

Asgari ücret zammında geri sayım başladı. İlk toplantı 13 Haziran’da gerçekleşirken ikinci toplantı yarın yapılacak. Peki, asgari ücret için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte detaylar...Çalışma Bakanlığı önderliğinde taraflar bir araya geldi

Yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı 13 Haziran’da yapıldı. Çalışma Bakanlığı önderliğinde taraflar bir araya geldi. İkinci görüşme ise yarın gerçekleşecek.

Söz konusu toplantıya bakanlığı temsilen Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, işveren tarafını temsilen Türkiye İşveren Sendikası Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi tarafını temsilen ise Türk-İş heyeti temsilcisi Türkiye Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak, katılım sağladı. Toplantı, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. İkinci toplantı ise yarın yapılacak. Peki, asgari ücret için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte masadaki o rakamlar...

Posta gazetesinde yer alan detaylara göre, geçtiğimiz Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin kalkınmasına omuz veren kim varsa yanında olacaklarını belirterek, "Biz bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Ülkemize on yıllar boyunca hizmet etmiş emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Geçen haftaki açıklamanın peşinden asgari ücret komisyonu çalışmaları hızlandırdı.

KOMİSYON YARIN İKİNCİ KEZ TOPLANACAK!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı için kritik toplantı yarın yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ile yarın saat 10.00'da asgari ücret için bir araya gelecek.

İlk toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadı. Bu kez işçi kesiminin zam oranına dair taleplerini iletmesi bekleniyor.

Komisyon, tüketici fiyat endekslerini ile geçinme endekslerini dikkate alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın saha çalışmaları mercek altına alınacak. İşçi ve işveren sendikasının çalışmaları da değerlendirilecek.

YENİ ZAMMIN BAYRAMDAN ÖNCE AÇIKLANMASI BEKLANİYOR!

Asgari ücret tespit komisyonu 15 üyeden oluşuyor.  5 üye işçi tarafını, 5 üye hükümeti, 5 üye de işveren tarafını temsil ediyor. Kararlar oy çokluğuyla alınacak.

8 bin 506 TL olan mevcut asgari ücretin yeni dönemde ne kadar olacağı Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM BEKLENTİLERİ NELER? 

Konu ile ilgili merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, CNN Türk’te açıkladı. Bayram, Vedat Bilgin'in 500 dolar olacak açıklamasını yapığını hatırlatarak, "Asgari ücret parametresi sadece dolar değil bununla alakalı bir sürü parametre var" dedi.

Kamu işçilerine verilen yüzde 45 zam olduğunu anımsatan Bayram, "Bu pencereden bakacak olursak 11 bin 500 ile 12 bin 300’ler seviyesinde asgari ücretin şekilleneceğini öngörüyoruz" diye ifade etti

Bayram, yüzde 40 artış olursa 11 bin 910, yüzde 45 olursa 12 bin 345 lira olacağını belirtti.

Milli Emlak'tan 45 bin TL'ye konut imarlı fırsatı! Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın!

Esnaf, Babalar Günü'nde 20 milyar lira ciro bekliyor!

TOKİ Tuzla 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! Tam tamına 622 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!