Ekonomi

Asgari ücrette görülmemiş zam oranı! Vatandaşın cebi rahatlayacak

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yeni yılda asgari ücret oranının ne kadar olacağına dair soruya Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz tarafından dikkat çeken bir tahmin yapıldı. Oğuz, "Asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri zam gelmesi sürpriz olmayabilir" deyip nedenleri ile paylaştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in sık sık dillendirdiği 'yüksek ölçekli asgari ücret zammı' söylemleri vatandaşta büyük beklenti oluştururken, Oğuz, söz konusu zammın yüzde 80'i bulacağını söyledi

2023 yılı asgari ücret zammı ile ilgili fiyat aralıklarına yönelik birçok tahmin gündeme gelirken, çarpıcı bir yorum da Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz tarafından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in sık sık dillendirdiği 'yüksek ölçekli asgari ücret zammı' söylemleri vatandaşta büyük beklenti oluştururken, Oğuz, söz konusu zammın yüzde 80'i bulacağını söyledi. Şeref Oğuz, "Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz." dedi..

"ASGARİ ÜCRETE EN AZ YÜZDE 80 ZAM GELECEK"
Şeref Oğuz Asgari Ücret zammına ilişkin, "Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz.  Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek." ifadelerini kullandı.

 

"ASGARİ ÜCRET 9.900 TL OLACAK"
Şeref Oğuz'un iddia ettiği gibi asgari ücrete yüzde 80 zam yapılması durumunda maaşlar 10 bin liraya dayanacak. İlk kez yapılan Temmuz ara zammıyla asgari ücret 5.500 TL'ye yükseltilmişti. Halen 5.500 TL maaş alan asgari ücretlilerin zamlı maaşları 9.900 TL olacak.