Ekonomi

Asgari ücrette heyecanlı bekleyiş bitiyor! Gözler Erdoğan'ın açıklamasında...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrete ara zam bugün netleşiyor. Bugün ise taraflar arasında ortak noktada buluşulan rakam Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan, burada yeni asgari ücreti kameralar karşısına geçerek duyuracakAsgari ücrette ara zam konusunda detaylar netleşti

7 milyon işçi nefesini tuttu ve bugün açılanacak karara kilitlendi. Asgari ücrette ara zam konusunda detaylar netleşti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yayımlanan programına göre ilk olarak Erdoğan, saat 14.30'da Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8’inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4’üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10’uncu Dönem Karargâh Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde konuşacak. Tören sonrası Erdoğan'ın Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelmesi planlanıyor. 

Milyonları yakından ilgilendiren zam kararında pazarlık Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Bakan Bilgin'in başkanlığında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol arasında yapıldı. İşçi ve işveren temsilcileri sıkı bir pazarlık içerisine girerken ara zammın 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağı Resmi Gazete’de de yer aldı.

ERDOĞAN YENİ ASGARİ ÜCRETİ AÇIKAYACAK
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları tamamlamasının ardından taraflar bugün İstanbul’a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek. Erdoğan gelen teklifi inceledikten sonra kameraların karşısına geçerek yeni asgari ücreti açıklaması planlanıyor.

MASADAKİ 3 ALTERNATİF
Asgari ücret ile ilgili konuşulan 3 rakam belli oldu. Bunlardan ilki işçiler asgari ücrete yüksek enflasyon nedeniyle ara zam olarak en az yüzde 40 artış istiyor. İşveren yüzde 30 zam ve SGK primi destekli asgari ücret tavsiyesinde bulunuyor. Hükümet ise enflasyon kaybının giderilmesi anlamında yüzde 25 zamma yakın duruyor.

Asgari ücrete yüzde 25 zam olursa: 5.316 TL, yüzde 30 zam olursa: 5.529 TL, yüzde 40 zam olursa: 5.954 TL olması bekleniyor.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret, başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe sokulacak.

Düzenlemeyi içeren, Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanacak ve komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe sokulacak.

NATO ZİRVESİ'NDE ASGARİ ÜCRET MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'de katıldığı NATO Liderler Zirvesi dönüşünden sonra önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan,  "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde sonuçlandırırlar. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

'NE GEREKİYORSA O'
Erdoğan, Zirve dönüşü yaptığı açıklamasında "Hiçbir vatandaşın enflasyona ezdirmeme sözü ve kararlığının olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

https://emlakkulisi.com/turkiye-icin-sevindiren-gelisme-petrol-ve-dogal-gaz-sorununa-derman-olacak/711943