Ekonomi

Asgari ücrette ilk teklif 13 bin TL!

Aralık ayında başlayacak görüşmeler öncesi beklentiler ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşar 10 bin lira isterken sendikaların hesaplarında yoksulluk sınırı öne geçiyor. Enflasyonun % 85’i bulması sebebiyle haziranda artan asgari ücretin eridiğini söyleyen vatandaş, 10 bin TL'den az olmamasını savunurken sendikalar 10-13 bin lira talebiyle masaya oturmayı planları yapıyor

Türkiye’de hemen hemen 7 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücrette görüşmelerin başlamasına sayılı zaman kalmışken işçi ve işverenin beklentileri de ortaya çıkmaya başladı. Enflasyonun % 85’i bulması sebebiyle haziranda artan asgari ücretin eridiğini söyleyen vatandaş, 10 bin TL'den az olmamasını savunurken sendikalar 10-13 bin lira talebiyle masaya oturmayı planları yapıyor. İş dünyası ise 8 bin 500 TL’ye sıcak bakıyor. 

Türkiye’de asgari ücrete yakın maaş çalışanların oranı yüzde 60 civarında. Bu nedenle  zam çok geniş bir kesimi ilgilendiriyor. Yeni yıl zammı için görüşmeler yaklaştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7-8 veya 9 Aralık’ta toplanacak. Komisyonda, çalışanları Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş; işverenleri ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. 

İslam Memiş altının geleceği yeni rekoru açıkladı!

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Dolar Kahini Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminini açıkladı!