01 / 05 / 2024

Asgari ücrette kritik açıklama: Yüzde 10 refah payı verilmeli, en az yüzde 55 artış yapılmalı!

Asgari ücrette kritik açıklama: Yüzde 10 refah payı verilmeli, en az yüzde 55 artış yapılmalı!

Ankara Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin enflasyon rakamının altında olmamasını, yüzde 10 refah payı verilmesini ve yüzde 55’in altında bir artış açıklanmaması gerektiğine vurgu yaptı.



Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Asgari ücret kesinlikle enflasyon rakamının altında olmamalıdır. Diyelim ki, son 6 aylık enflasyon yüzde 45, bunun üzerine de bir refah payı verilmelidir. Enflasyon yüzde 45 ise yüzde 10 da refah payı verilmeli; yüzde 55’in altında bir artış açıklanmamalıdır” ifadesini kullandı.

Asgari ücrette kritik açıklama: Yüzde 10 refah payı verilmeli, en az yüzde 55 artış yapılmalı!

YÜZDE 55'İN ALTINDA BİR ARTIŞ OLMAMALI!

BBP lideri Destici, asgari ücret ile ilgili, öncelikle enflasyonun yüzde 60-70’lerde olduğu ülkemizde yılda 1 kez asgari ücret tespit edilmesine geri dönmek işçilere, işçinin emeğine, alın terine haksızlık olarak yorumladı. 

Asgari ücretle çalışanları 1 yıl ocak ayında belirlenmiş maaşa mahkûm edilmesinin doğru olmadığını belirten Destici, ''enflasyon tahmini yüzde 50 bile olsa haziran ayına geldiğimizde asgari ücretlinin maaşı yüzde 25 eksilmiş olacak.'' dedi.

Destici, bundan dolayı asgari ücret temmuz ayında mutlaka yeniden tespit edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ne zamana kadar? diye merak edenlere ise asgari ücret tek haneye düşene kadar.'' diyerek cevap veren Destici ''Yani yüzde 10’un altına düşene kadar. Bizim bu konudaki duruşumuz tavizsizdir. Görüşlerimizi sadece burada değil, gerekli yetkililerin huzurunda da onlarla görüştüğümüzde de açıkça ifade ediyoruz. Bu konudaki kararlılığımız nettir.'' dedi.

Destici asgari ücretin kesinlikle enflasyon rakamının altında olmamasına dikkat çekerek '' Diyelim ki, son 6 aylık enflasyon yüzde 45 çıktı. Bir kere bu yüzde 45 verilmelidir. Bunun üzerine de bir refah payı verilmelidir. Bunun oranı da elbette ki bütçe imkanları içerisinde değerlendirilmeli, lakin bize göre refah payı yüzde 10’un altında olmamalıdır.'' dedi.

Asgari ücrette kritik açıklama: Yüzde 10 refah payı verilmeli, en az yüzde 55 artış yapılmalı!

YÜZDE 10 REFAH PAYI VERİLMELİ!

Desticiye göre; enflasyon yüzde 45 ise, yüzde 10 da refah payı verilmeli; yüzde 55’in altında bir artış açıklanmamalı.

Destici ''Ben yılda 2 kez asgari ücret tespitinin devam edeceğine, hakkaniyetli bir ücretin çıkacağına yürekten inanıyorum.'' diyerek memur ve emekli maaşları için de aynı şekilde düşüdüğünü belirtti.

Enflasyon oranı ve refah payı eklenmesi gerektiğini söyleyen Destici 7 bin 500 TL emekli maaşı alan emekliler ile ilgili de ayrı bir iyileştirme daha yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Asgari ücrette son dakika! Zam için tarih belli oldu!

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL'den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Geri Dön