Ekonomi

Asgari ücrette kulisleri sallayacak gelişme! Olursa vatandaşın cebi rahatlar

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri geliyor. 2023 asgari ücret tutarının 7.500 TL'ye dayanacağına yönelik iddialar vardı. Canlı yayında milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret bilgisi verildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...Bu yıl 2 kez belirlenen asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 30 oranında zam gelmişti

Asgari ücret zammında son durum yeni yıla kısa bir süre kala gündeme gelmiş oldu. Bu yıl 2 kez belirlenen asgari ücrete Temmuz ayında yüzde 30 oranında zam gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur, emekli ve  asgari ücrete daha önce görülememiş bir zam yapacağını müjdelerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en kapsamlı müdahalenin yapılacağını paylaştı. İşte, 2023 yeni asgari ücret zammı son dakika detayları...

ASGARİ ÜCRET, MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI, EYT... GÜNDEMDE EKONOMİ VAR
Sözleşmeli personelin kadroya geçme süreci, memur ve emekli zamlarının hesaplanması, asgari ücret hakkındaki senaryolar, EYT'deki prim günü hesaplamaları... Türkiye gündeminde ekonomi konuları ağırlıkta, bu da vatandaşın bu konular hakkında araştırma yapmasına sebebiyet veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz dönemde asgari ücretle ilgili ara ara mesaj vermiş ve enflasyona karşılık gereğinin yapılacağını duyurmuştu. Aynı şekilde EYT düzenlemesinin de Aralık ayında tamamlanması bekleniyor.

CANLI YAYINDA DUYURDU! ASGARİ ÜCRET İÇİN 9 BİN TL İDDİASI
TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Ankara'daki kulis bilgilerini paylaştı. Asgari ücrete %64 zam beklendiğini ifade eden Deniz Gürel, 'Benim aldığım bilgi asgari ücretin minimum 9 bin TL olacağı. Bu arada 9.500 TL de konuşuluyor ama en az 9 bin TL rakamı telaffuz ediliyor.' dedi.

İŞ DÜNYASINDAN ASGARİ ÜCRET MESAJI
Öte yandan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Asgari ücretin enflasyonun geldiği nokta dikkate alınarak, alım gücünü telafi edecek bir oranda artmasını, hatta birkaç puan da üzerine eklenecek bir refah payını iş dünyası makul karşılar. Kimseyi rahatsız etmez. Bunun altında bir şey beklemek rasyonel de olmaz." dedi.

"EN KAPSAMLI MÜDAHALEYİ YAPACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması geldi. Bilgin, "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuştu.