08 / 09 / 2024

Asgari ücrette yeni rakam ortaya çıktı!

Asgari ücrette yeni rakam ortaya çıktı!

Milyonlarca kişi asgari ücrete Ocak ayında gelecek zammı merak ederken, asgari ücrette de yeni hesap ortaya çıktı. Peki 2025 yılının Ocak ayında asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı….



Milyonlarca emekliyi, memuru ve de asgari ücretliyi oldukça yakından ilgilendiren enflasyon rakamları yavaş yavaş şekilleniyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre gerek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın tahmin ve anketleri, gerek ise de farklı kurumlardan gelen tahminler sene  sonu enflasyonunun yüzde 40-49 bandında çıkacağını gösteriyor. Son olarak 2025 ve 2027 senelerini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) bu yılın enflasyonu yüzde 41.5 şeklinde revize edilerek açıklandı.

Sabah’tan Faruk Erdem imzalı habere göre söz konusu bu rakam üzerinden yapılan hesaplamalar 6 aylık enflasyonun yüzde 13.44 olacağını gösteriyor. Yaşanan bu durum da emeklileri ve memurları ilgilendiren Ocak artışlarında belirleyici olacak.

Fakat milyonlarca asgari ücretli de gözünü enflasyona dikmişken pek çok kişi de asgari ücretin 2025 yılının Ocak ayında ne olacağını merak ediyor. Merakla beklenen enflasyon rakamları emeklilerde olduğu gibi asgari ücrette direkt etki etmese de Asgari Ücret Tespit Komisyonu rakamları değerlendirirken enflasyonu baz alıyor.

Bu sene ara zam yapılmadığı için de milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret için yıllık enflasyon önemli olacak.

Asgari ücrette yeni rakam ortaya çıktı!


ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? 

Orta Vadeli Program’da öngörülen enflasyon oranı asgari ücret belirlenirken de dikkate alınacak. Senelik yüzde 41.5 enflasyon öngörüsü gerçekleşirse söz konusu bu oran üzerinden asgari ücretin tespit edilmesi de söz konusu olabilecek.

Peki asgari ücret 2025 yılının Ocak ayında ne kadara çıkacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan o rakamlar…

2023 yılının Aralık ayında yapılan yüzde 50'ya yakın artış ile beraber brüt asgari ücret 20 bin 2 Türk Lirası net asgari ücret ise 17 bin 2 Türk Lirası şeklinde  olmuştu.

YENİ ASGARİ ÜCRET RAKAMI HESAPLANDI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre eğer yıllık enflasyon baz alınarak bir artış yapılırsa 2025 yılı için asgari ücrette yeni rakamlar brüt de 28.303 Türk Lirası net asgari ücret de 24.058 Türk Lirası rakamına ulaşıyor.

Bu durumda net asgari ücretin 25 bin Türk Lirası brüt asgari ücretin de 30 bin Türk Lirası bandına çıkması olası görünüyor.

 

Konut sitelerinde en çok şikayet fahiş aidattan!

Fırtına uyarısı yapan İslam Memiş'ten şimdi ‘de kriz ayı' uyarısı geldi: Büyük çalkantılar olacak!

Tekne sahiplerinden yüksek kira isyanı: Marinalardan kaçışlar başladı!


Geri Dön