Ekonomi

Asgari ücrette zam erken geldi! Bakan Bilgin o tarihi açıkladı !

Bakan Bilgin: “(Asgari ücret hakkında) Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranın zam yaptık. Temmuzda da bir tane daha yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da zam yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım” dediBilgin, "Geçtiğimiz dönem asgari ücrette tarihin en yüksek oranında zam yaptık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların merakla beklediği asgari ücretle ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Bilgin, "Geçtiğimiz dönem asgari ücrette tarihin en yüksek oranında zam yaptık.2022 Temmuzunda da yaptık. Aralık ayı geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım" diyerek asgari ücrette zam bekleyenleri sevindirdi.

Geçtiğimiz senelerde asgari ücrete senede bir kez zam uygulanmaktaydı. Fakat artan enflasyon oranları ile birlikte bu yıl asgari ücrete temmuz ayında ikinci bir zam gerçekleşti.

 

2022 yılının Ocak ayında asgari ücrete yüzde 50, Temmuz 2022'de yüzde 30 artış yapıldı. Ocak’da asgari ücret 4 bin 253 lira olurken temmuz zammı ile birlikte 5 bin 500 lira oldu.

Vatandaşın gözü önümüzdeki ocak ayında yapılacak olan zamdaydı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek Aralık ayında dört önemli toplantı gerçekleştirecek. Toplantıların sonrasında belirlenen zam oranını ise tüm Türkiye ile paylaşılacak.

Her sene olduğu gibi bu sene de zam oranı ile ilgili tahminlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Peki, bu yıl asgari ücrete yüzde kaç zam gerçekleşecek?

Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konu ile ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücreti bir önceki seneye göre % 80 arttırdıklarına dikkat çeken Bilgin, " Türkiye'nin emekçileri, çalışanları, işçileri sıkıntı etmesinler. Türk devleti sosyal bir devlettir ve bunun sorumluluğunu yerine getirecektir" diye asgari ücret soruları yanıtladı.

 

Sonrasında bakan Bilgin, "Önümüzdeki aralık ayında emekçilerimizi sevindirecek güzel haberler vereceğiz. Onları enflasyonun karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu bizim sözümüzdür" şeklinde konuştu.

Mevcut asgari ücret brüt 6.471 lira, net 5.500,35 TL olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ve memur zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını çoğaltmaya, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayış ile ele alarak pek çok tedbiri hayata geçireceğiz” diye belirtti.