Kent Haberleri

Asgari ücretten sonra bir zam daha. Çalışanlar için bir zam daha

Asgari ücrete zam gelmesinin ardından yemek ücretlerine de zam geliyor. Asgari ücretli vatandaşların yemek ücretleri zamlanacak. Asgari ücretli vatandaş alım gücünün yükselmesine sevindi

Asgari ücrete yılın ikinci yarısı için zam geldi. Asgari ücretli vatandaş alım gücünün yükselmesine sevindi. Bir de yemekhanelere gelen zamlar nedeniyle eriyen yemek kartları vardı. Devlet tarafından işverene bu konuda desteğin artırılmasıyla birlikte yemek kartlarına da zam gelmesi bekleniyor. 

 

Asgari ücrete gelmiş olan %34’lük zam ile net olarak 11 bin 402 TL’ye yükselmiş olan asgari ücret miktarı ile günlük yemek fiyatları da değişecek. Asgari ücrette yapılan bu değişiklik, yemek bedeli alanlar için fiyatların artmasını da sağlayacak

Asgari ücretin net olarak 11 bin 402 TL’ye çıkarılması ile pek çok şeyin de fiyatı değişecek. Yeni ve zamlı asgari ücretler, Temmuz ayı ile birlikte verilmeye başlanacak. Asgari ücrete bağlı olarak değişen her şey de Temmuz ayı ile birlikte geçerli olacak.

Asgari ücretin etkilediği bir diğer şey ise günlük yemek bedelleriydi. Buna göre iş veren, çalışanlarının günlük yemek parasını karşılamak durumunda. Belirlenen rakamlara göre ise bir kişinin günlük yemek bedeli 105 lira 75 kuruş olarak hesaplandı. Böylelikle çalışanlar, yemek parası olarak günlük 105 lira 75 kuruş alacaklar. Böylece Temmuz ve Aralık ayı arasında kalan dönem boyunca çalışanlara bu miktar üzerinden yemek parası ödemesi yapılacak.