Kent Haberleri

Asgari ücretten sonra her çalışana 3630 TL müjdesi! Bu para cebinizde kalacak çok güzel haber

Asgari ücrette rakamların belli olmasının ardından zam almayanların bile ücreti artacak. Her çalışana 3630 TL müjdesi geldi. Çünkü vergiden muaf tutulacak. İşte detaylar... Diğer ücretlerde çalışan vatandaşlar için de önemli bir haber geldi

Asgari ücretin artmasının ardından gözler diğer ücretlere çevrildi. Diğer ücretlerde çalışan vatandaşlar için de önemli bir haber geldi. 
 

Asgari ücrete yapılan zam, sadece asgari ücretle çalışanları değil, işçi ve memur gibi diğer çalışanları da etkiliyor. Geçen yıl yürürlüğe giren yeni vergi sistemi, vergilendirme sistemini değiştirerek çalışanların net ücretlerini etkilemeye başladı. Asgari geçim indirimi (AGİ) uygulamasının sona ermesiyle birlikte, işçi ve memurların kazançlarının asgari ücrete kadar olan kısmı gelir vergisi ve damga vergisinden muaf tutuldu. Bu nedenle, asgari ücrete yapılan zam, temmuz ayından sonra ücretle çalışanların ödediği gelir vergisi ve damga vergisinde daha fazla istisna sağlanacağı anlamına geliyor.

Temmuz ayında asgari ücretin yükselmesi, ücret kazançlarında istisna edilen vergi tutarının da artmasına yol açıyor. Bu da çalışanların eline geçen net ücreti olumlu yönde etkiliyor.
Örnek olarak, brüt ücreti 15.000 TL olan bir işçinin eline geçen net ücret, temmuz ayından itibaren artacak. Ocak - Mayıs döneminde 12.075 TL olan net ücret, temmuz ayında 11.438 TL'ye düşecekken, sonraki aylarda artarak tekrar yükselecek. Asgari ücretin artmasıyla, işçinin eline geçen net ücret de artacak ve temmuz ayından itibaren ekstra bir gelir avantajı sağlanacak.
 


Örneğin, aylık net ücret temmuzda 11.898 TL, ağustosta 12.090 TL, eylül - kasım aylarında 12.468 TL ve aralık ayında 12.258 TL olacak. Bu artışlar, işçinin aylık gelirinin daha yüksek olmasını ve daha fazla maddi avantaj elde etmesini sağlayacak.