Otomobil

Aşırı sıcak havalarda bunları sakın aracınızda unutmayın, her an patlama riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Aşırı sıcak havalar nedeniyle hem kendi sağlığımıza hem de aracımızın sağlığına dikkat etmek zorundayız. Yaz aylarında uzun süreli park durumunda aracımızda unuttuğumuz veya bıraktığımız bazı eşyalar sonucu zehirlenme veya patlamalara yol açan çeşitli tehlikeler taşıyor.Uzun süre güneş altında kalmak veya aşırı sıcak ortamda bulunmak birçok riske yol açabilir

Havaların ısınmasıyla birlikte sağlığımıza dikkat etmek zorundayız. Uzun süre güneş altında kalmak veya aşırı sıcak ortamda bulunmak birçok riske yol açabilir. Aşırı sıcak ve güneş sadece insanlar için değil, araçlar için de büyük riskler taşıyor.

 

Uzmanlar, yaz aylarının gelmesiyle birlikte aşırı sıcak havaların özellikle özellikle park halindeki araçlar ve sahipleri için tehlike yaratabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, normal şartlarda araçta bırakılması durumunda sıkıntı yaratmayacak eşyaların, sıcak havalarda araçta bırakılması halinde çeşitli kazalara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

YAZ AYLARINA DİKKAT!

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, yaz aylarında, aracımızı park ettiğimizde sıcak havanın etkisi ile kapalı ortamdaki ısının daha da artabileceğine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

Erdem, araç içerisinde bırakılan bazı eşyaların yoğun güneş ışığı ve sıcaklık nedeniyle hem zarar görebileceğini, hem de çevresine büyük çapta zarar verebileceğine işaret ederek powerbank veya  laptop gibi elektronik cihazlarda oluşabilecek hasarın cihazın yanmasına kadar ilerleyebileceğini ileri sürdü. Okan Erdem ayrıca araç içerisinde bırakılan çakmağın, yanıcı madde içermesi nedeniyle aşırı sıcaklık sonucunda patlayabileceğini belirterek bu ve buna benzer tehlike yaratabilecek birçok ürünün bulunduğunu ifade etti.

BUNLARI ARABADA BIRAKMAYIN!

Erdem, araç sahiplerinin yaz mevsiminde bu konu ile ilgili daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek aksi halde ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalınabileceğini dile getirdi. Erdem, özellikle sıcak havalarda arabada bırakılmaması gereken eşya ve ürünleri şöyle sıraladı:

 

ZEHİRLENME RİSKİ VAR

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, araçların park edildikten sonra bazen saatler, bazan ise günlerce aynı yerde kaldığına işaret ederek böylece sıcak havanın uzun süre araç içerisinde depolandığına dikkat çekti. Böyle durumlarda araç içerisinde bırakılan eşya ve ürünlerin tehlike yaratabileceğine değinen Erdem, “Araba içinde bulunan elektronik cihazların iç devre elemanlarında oluşan hasar cihazın yanmasına yol açabilir. Ayrıca çakmak gibi içinde yanıcı madde barındıran eşyalar,  basınçlı teneke kutular da muhafaza edilmesi gerekenden daha sıcak bir ortama maruz kaldığı zaman patlama riski bulunmakta” diye konuştu.