18 / 07 / 2024

Yeşil alan olarak kalacağı açıklanan askeri alanlar tek tek imara açılıyor!

Yeşil alan olarak kalacağı açıklanan askeri alanlar tek tek imara açılıyor!

Kışlaların şehir dışına taşınmasıyla beraber “yeşil alan” şeklinde kalacağı açıklanan askeri araziler peş peşe imara açılıyor.




 

Kışlaların şehir dışına taşınmasıyla beraber “yeşil alan” olarak kalacağı açıklanan askeri araziler parsel parsel imara açılıyor. Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk imzalı habere göre İstanbul Çekmeköy’deki 3’üncü Kolordu Komutanlığı’na bağlı Çekmeköy Kışlası’nda Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan sonra İzka Gayrimenkul konut projesi için hazırlanıyor. Boşaltılmış olan kışlada ilk olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut, Çınarköy Evleri adı altında konut ve villa yapımına başlarken, alanda toplam 2 bin 114 konut olacağını duyurmuştu.

Yeşil alan olarak kalacağı açıklanan askeri alanlar tek tek imara açılıyor!

Emlak Konut GYO'dan sonra imardan faydalanan bir diğer şirket de Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Azat Yeşil’in şirketi İzka Gayrimenkul oldu. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait olan arsa, satışı karşılığı gelir paylaşımı işi kapsamında İzka Gayrimenkul-Park İstanbul Adi Ortaklığı’na ihale edildi. Söz konusu şirketin bakanlığa başvurusu onay bekliyor. Çekmeköy'de hayata geçirilecek olan projenin onaylanması halinde kışla arazisinin 23 bin 849 metrekarelik alanında toplu konut projesi inşa edilecek. Söz konusu şirketin 1 milyar 316 milyon 893 bin Türk Lirası harcayacağı projeyle birlikte alanda yedi bloktan meydana gelen 456 konut ve 479 adet araçlık otopark yapılacak. 1300 kişinin yaşayacağı öngörülen projenin en erken 2027 yılının ilk yarısında bitirilmesi ve iskân aşamasına geçmesi bekleniyor.

GÖZDE BÖLGELER


Askeri alanların imara açılması 15 Temmuz 2016 tarihinden önce başladı. Darbe girişiminden sonra hızlanan süreç ile beraber mega kent İstanbul’da birçok alan talan edildi. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’ne göre şu alanlar öne çıktı:  Başakşehir General Kani Akman Kışlası, Beşiktaş 1. Ordu Komutanlığı Silahhanesi ve Çevresi, Bakırköy Şenlikköy Askeri Alanı,  Beşiktaş Barbaros Bulvarı Askeri Lojmanı, Beşiktaş Orhaniye Kışlası, Çekmeköy 3. Kolordu Komutanlığı,  Beşiktaş Jandarma Dikimevi, Çekmeköy Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası , Esenler Topkule ve Baştabya Kışlası , Eseneler 66. Mekanize Piyade Tugayı, Tuzla Sahil Güvenlik Komutanlığı,  Halkalı Askeri Alanı, Maslak Jandarma Genel Komutanlığı. Maltepe Kenan Evren Kışlası, Tuzla-İçmeler Piyade Okulu Askeri Alanı, Maltepe Nurettin Baransel Kışlası, Sancaktepe General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası, Zeytinburnu Eski Tank Fabrikası, Tuzla 3. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı,  askeri lojman ve hizmet Birimleri. 

 

Askeri alanlar tek tek imara açılıyor!

Konut kredilerine 'BES' desteği! Konut almak isteyenlere nefes olacak!

Belediyelerden iki ilde satılık 7 arsa!


Geri Dön