Ekonomi

Askerlik Borçlanması taksitle ödenir mi? Askerlik Borçlanması ile EYT’li olunur mu?

Askerlik borçlanması, EYT düzenlemesi ile gündemdeki yer almaya devam ediyor. Askerlik borçlanması yapmak isteyenler hesaplama işlemlerine dair detayları araştırıyor. İşte detaylar!Ocak ayında gerçekleşen asgari ücret zammı sonrası borçlanma miktarında da değişiklik oldu

"Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi, Askerlik Borçlanması ile EYT’li olunur mü?” soruları, EYT'de eksik prim doldurmak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında bulunuyor. Ocak ayında gerçekleşen asgari ücret zammı sonrası borçlanma miktarında da değişiklik oldu.

Peki, Askerlik Borçlanması taksitle ödenir mi? Askerlik Borçlanması ile EYT’li olunur mü, En düşük, en yüksek askerlik borçlanması ne kadar, kaç TL?

 İşte merak edilen yanıtlar...

ASKERLİK BORÇLANMASI TAKSİTLE ÖDENİR Mİ?

Borçlanmalar aralık sonuna kadar bugün geçerli olan asgari ücret üzerinden hesaplanıyor.  Bununla birlikte borçlanma miktarı en düşük aylık olarak 2023 Aralık sonuna kadar 3.244 TL olarak uygulanmaktadır. Ocak ayında 2024 yılı için yeni belirlenecek asgari ücret devreye girecek ve borçlanma rakamları yükselecek.

En düşük 18 aylık askerlik borçlanması 58.393 TL'ye denk geliyor. Tavandan ödemek isteyen vatandaşlar ise bunun 7,5 katını ödemek durumunda kalacak.  Buna göre tavandan 18 aylık askerlik borçlanması 379 bin 556 TL olarak hesaplanacaktır.

ASKERLİK BORÇLANMASI İLE EYT’Lİ OLUNUR MU?

Askerlik borçlanması ile EYT’li olunur mu sorusunu Bakan Bilgin yanıtladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa dahi işe başlangıç tarihi geriye çekilemiyor. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını doldurmak için yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir şey yok" şeklinde konuşmuştu.

ASKERLİK BORÇLANMASI ŞARTLARI NELERDİR?

Acil nakit paraya ihtiyacı olanların sesini PTT duydu! PTT isteyenlere 15.000 TL piyangosu! Şart mart yok!

Gıda yardımı başvurusu nereye yapılır? Erzak kolisi başvurusu nasıl yapılır? Gıda yardımı nereden alabilirim?