Kent Haberleri

Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi? SGK 4A 18 ay askerlik borçlanması nasıl yapılır?

Prim gününü doldurmak için askerlik borçlanması yapmak isteyen vatandaşlar, Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi? SGK 4A 18 ay askerlik borçlanması nasıl yapılır? sorularına yanıt arıyor...Prim gününü tamamlamak için askerlik borçlanması yapmak isteyen kişiler, hesaplama ve ödeme işlemlerine yönelik detayları araştırıyor

Askerlik borçlanması, EYT düzenlemesi ile gündemde yer almaya devam ediyor. Prim gününü tamamlamak için askerlik borçlanması yapmak isteyen kişiler, hesaplama ve ödeme işlemlerine yönelik detayları araştırıyor. 

Prim gününü doldurmak için askerlik borçlanması yapmak isteyen vatandaşlar, Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi? SGK 4A 18 ay askerlik borçlanması nasıl yapılır? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Prim gününü tamamlamak için askerlik borçlanması yapmak isteyen kişiler, hesaplama ve ödeme işlemlerine yönelik detayları araştırıyor. Borçlanmalar haziran ayına kadar şu an geçerli olan asgari ücret üzerinden yapılacak. 

"2023 yılı Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi?" sorusu, EYT'de eksik prim tamamlamak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında bulunuyor. Ocak ayında yapılan asgari ücret zammı sonrası borçlanma miktarı da güncellendi.

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Aralık ayına kadar borçlanmalar yeni asgari ücret üzerinden gerçekleştirilecek.

1 AYLIK EN DÜŞÜK BORÇLANMA NE KADAR, KAÇ TL?

Söz konusu borçlanmalar aralık sonuna kadar bugün geçerli olan asgari ücret üzerinden yapılacak. Yani borçlanma miktarı en düşük aylık olarak 2023 Aralık sonuna kadar 3.244 lira olarak uygulanacak. Ocak ayında 2024 senesi için yeni belirlenecek asgari ücret devreye girecek ve borçlanma rakamları artmış olacak.

18 AYLIK ASKERLİK BORÇLANMASI KAÇ TL?

En düşük 18 aylık askerlik borçlanması 58.393 lirayı buluyor. Tavandan ödemek isteyenler ise bunun 7,5 katını ödemek durumunda. Böylece tavandan 18 aylık askerlik borçlanması 379 bin 556 lira olarak hesaplanıyor.

4A ASKERLİK BORÇLANMASI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

4A askerlik borçlanma başvurusu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-Devlet üzerinden başvuru sayfasından yapılabilecek. https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-4a-askerlik-borclanmasi-basvurusu sayfasından askerlik süresinin tamamı veya belirli bir süresini borçlanmak için başvuru yapabilir.

ASKERLİK BORÇLANMASI ŞARTLARI NELER?

Erkek sigortalının askerliğini er ya da erbaş olarak yapması gerekmektedir. Yedek subaylar ise hazırlık okulundaki süreyi borçlanabilir.

Askerlik borçlanması en çok askerliğin süresi kadar olabilir. 18 ay askerlik yapmış biri, ister 18 ay ister 1 ay askerlik borçlanması yapabilecek.

Askerlik borçlanması tutarı asgari ücrete göre güncellenecek, her yıl asgari ücretteki değişikliğe göre borçlanma miktarı da artacak.

Vatandaşın askerde olduğu sürede sigorta primi ödenmemiş olmalıdır.

ASKERLİK BORÇLANMASI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Vatandaşların askerlik vazifesinde geçirmiş oldukları zamanın bir kısmı veya tamamı için sigortalıların ya da bağlı oldukları hak sahiplerinin mevcut primlerine esas olacak şekilde günlük kazançlarının üst ve alt sınırları arasında olacak şekilde, kendileri tarafından belirlenen günlük kazançlarının yüzde 32'si üzerinden hesaplama işlemleri yapılıyor.

ASKERLİK BORÇLANMASI TAKSİTLE ÖDENEBİLİR Mİ?

Askerlik borçlanma tutarını tebliğ edilen zamandan itibaren 1 ay içinde ödenmesi gerekiyor. Tespit edilen tarih içinde ödeme yapılmazsa başvuru iptal olur. İptal olan başvurusu için herhangi bir ceza veya faiz uygulanmaz. Daha sonra yeniden başvuru yapılabilir.

Aile Bakanlığı yeni ay sosyal destek ödemelerine başladı mı? 2023 Aile Destek parasına şubat zammı gelecek mi?

İlk Evim Arsa projesinde kura çekimi bugün başlıyor! İller peş peşe açıklandı! İşte il il günü gününe kura takvimi...

TOKİ 7'nci etap Şubat ayı kura takvimi yayınlandı! İşte 1-8 Şubat 2023 yeni ay il il kura çekiliş tarihleri