Ekonomi

Askerlik ertelendi mi? 2023 askerlik celp tarihleri ertelendi mi? Askerlik celp tarihleri ne zamana ertelendi?

Askerlik celp tarihleri askere gitmek için gün sayan kişilerin gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra birçok konuda değişime gidildi

Askere gitmek isteyen pek çok genç askerlik tarihlerinin açıklanmasını bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra birçok konuda değişime gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan değişimler hakkında Diyarbakır'da açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlik celp tarihlerinin ertelendiğini duyurdu.

 Peki “Askerlik celp tarihleri ne zamana ertelendi?” İşte detaylar…

ASKERLERİN CELP TARİHLERİ NE ZAMANA ERTELENDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda "Deprem bölgesinde ikamet eden ya da bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir.

Erteleme ve ara vermeyi gerçekleştirmiş olduk. Bölgeye gelecek yardımların AFAD'da toplanması ve nakledilmesidir. Ayni yardımlarda sorun söz konusu değildir. AFAD koordinesinde gerçekleştirilmektedir. Aksi durumda yardımların heba olma riskleri ortaya çıkmaktadır. Depremzedelere AFAD üzerinden maddi yardım gerçekleştirmek en sağlıklı yöntem olur. Milletimizi dolandırmaya teşebbüs edecek alçaklar çıkıyor. OHAL ilan ettik. Parlamentodan geçti. Bu ne demek artık bu tür adımlarda, yağmalama, kaçırma, bu tür işleri yapanlar devletin güvenli ellerinin sırtlarında olduğunu bilmesi gerekir.

Milletimizden devletine ve hükümetine güvenmelerini istiyorum. Bu coğrafyada nice badireleri atlatmış milletiz. Bizim bir daha ayağa kalkamayacağımızı söyleyenleri sürekli hüsrana uğratmış bir ülkeyiz. Milletine verdiği tüm taahhütleri yerine getirmiş bir hükümetiz. Zor günleri de geride bırakacağız. Bir yıl içinde bu yıkılan konutları yeniden inşa ve ihyayı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

ASKERLİK BORÇLANMASININ ŞARTLARI VAR MI? ASKERLİK BORÇLANMASININ ŞARTLARI NELERDİR?

Emeklilerin dört gözle beklediği haber! 3000 TL ödeme için gözler o kritik tarihe çevrildi!

Evde bakım maaşı yatan iller güncel 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 10 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!