Kent Haberleri

Aslan Bilgi: Narbel yolunda yapılan her şey yanlış!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi yaptığı açıklamada Narlıdere'deki Narbel yolunda yaşanan çökmenin ardından bugüne kadar yapılan her şeyin yanlış olduğunun ortaya çıktığını söyledi.


AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Narlıdere'deki Narbel yolunda yaşanan çökmenin ardından bugüne kadar yapılan herşeyin yanlış olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Çökme olan bölgeye giden Bilgi, yolun üzerindeki apartmanların durumunun da endişe verici olduğunu söyledi. Bilgi, "İmalat baştan sona mühendislik hatası. İstinat duvarı çökse bile yolun çökmemesi lazımdı. Bu güzergahta bulunan yolların ve diğer istinat duvarlarının da yeniden gözden geçirilerek kontrol edilmesi gerekir. Çünkü duvarlar çok ince yapılmış ve halkın can güvenliği tehlikede. Burada yaşayan ve yatırım yapan insanlar belediyelere güvenip gelmişler. Ama İzmir'in en pahalı yolu dedikleri yolun hali işte ortada. CHP'li hizmet anlayışı ortada. Ucuz imalatlarla bölgedeki halkın can güvenliği tehlikeye giriyor. İzmir'in en pahalı yolu bu şekildeyse gerisini düşünmek bile istemiyorum. Çok endişeliyim" dedi. 


"Facia yaşanabilir" 


Yolun altında fore kazık olmadığını iddia eden Aslan Bilgi, "Bu yolun altında kazık olsaydı istinat duvarı çökse bile yol çökmezdi. Zaten yol çökmek için bahane bekliyormuş. Burada inşaat yapan firma temel kazarkan yol çöküyor. Yolun üstünde ise apartmanlar var. Burada büyük bir facia yaşanabilir. Ama Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, bu olayla ilgili önlem alacağına çökmeyi yalanlama işiyle uğraşıyor. Ama bir yandan da yolu trafiğe kapatıyor" dedi. 


"Güvenli hale getirilmeli" 


Çöken yoldaki çalışmalara yağmurlar nedeniyle ara verilmesine de tepki gösteren Aslan Bilgi, "Bu çöken yolun bir an önce güvenli hale getirilerek trafiğe açılmasını istiyoruz. Çünkü, bölgede yaşayan insanlar bu yolu yoğun bir şekilde kullanıyor. Ayrıca ambulans ve itfaiye araçları acil durumlarda ne yapacak" diye konuştu. 


Narbel yolundaki çökmeyle ilgili belediye hakkında soruşturma açılması gerektiğini belirten Bilgi, "Bu bölgede yaşayan vatandaşların can güvenliğinin korunması adına olayla ilgili soruşturma açılmasını istiyorum. Ayrıca Türkiye'de sayılı pahalılıkta imal edilen bu yolun sonucunun neden bölge olduğunu çok merak ediyorum" dedi. 



Yeni Asır