Genel

Aslantepe Spor Kompleksi'nin yapımı başka bahara kaldı

Galatasaray,2011 yılının ilk ,ayında taşınmayı planladığı Türk Telekom Arena'nın heyecanını duyarken, Sarı- kırmızılı ekibin bürokratik engeller ve ilgisizlik nedeniyle Aslantepe'de spor kompleksinden mahrum kaldığı ortaya çıktı

 Aslantepe'de GSYİAD'ın yaptıracağı spor kompleksi kulüple bürokrasi arasına sıkıştı. Galatasaray, 2011 yılının ilk ,ayında taşınmayı planladığı Türk Telekom Arena'nın heyecanını duyarken, Sarı- kırmızılı ekibin bürokratik engeller ve ilgisizlik nedeniyle Aslantepe'de dört dörtlük bir spor kompleksinden mahrum kaldığı ortaya çıktı. GSYİAD'ın (G.Saraylı Sanayici ve  işadamları Derneği) yapımını ilendiği ve G.Saray Başkanı Adnan Polat secim öncesi müjdesini verdiği 'Seyrantepe Spor Kompleksi Aslantepe tehlikeye  girmesin denilerek 2. plana bırakıldı. Üyelerinin de bu moral kaybı   şimdilik rafa kaldırdığı öğrenildi. Sarı - Kırmızılı camianın açısından büyük önem taşıyan Polat'ın 'Finansmanı dahi hazır' ligi kompleksin maddi açıdan tüm sorumluluğunu GSYİAD üyeleri üstlenecekti.

Ancak Sarı-Kırmızılı renklere gönül veren isimlerin önüne çeşitli engeller çıkınca spor kompleksinin yapımı başka bahara kaldı. 9 milyon Avro'luk maliyeti karşılamaya hazır olan GSYİAD üyeleri, yaşanan olumsuz gelişme sonrası büyük hayal kırıklığına uğradı. GSYİAD'ın 1 yıldır bu proje üzerinde çalıştığı ve şžişli Belediyesi'nden gerekli arazileri dahi tahsis ettiği belirtildi. GSYİAD üyeleri, yatırımlarının suya düşmesine sitemde bulundu.'Stattan önce açardık'   GSYİAD Başkanı İsmail Sarıkaya,Seyrantepe Spor Kompleksi'nin inşaatının bazı kesimlerce   engellenmesine isyan etti. 'Biz Türk sporunun yararına bir şeyler yapmak istiyorduk' diyen Sarıkaya, 'Her yerde çeşitli dinamitler var.

Bir senedir herkesten gizli tutarak gerekli çalışmaları yürütüyorduk. Başkan Polat da çok istedi ancak bazı etkenler nedeniyle proje rafa kalktı. Herkes topu birbirine atıyor'ifadesini kullandı. şžişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Spor Kompleksi için yapılan yatırımlarda kendilerine çok yardımcı olduğunu belirten İsmail Sarıkaya, 'Projeyi bize verselerdi stattan önce açardık. Hatta futbol sahasının eski Beşiktaşlı yönetici Nevzat Demir'in vefat eden abisi Recep Demir anısına yapdması düşünülüyordu. Tanı anlamıyla yazık oldu' diye konuştu. Olayın perde arkasında ise bürokratik engeller olduğu ifade edildi. Bürokratik engellerden çekinen Polat yönetimi, yakın çevresine 'şžimdi Aslantepe projesinin yollarına hayır diyen idareye bu projeyi nasıl kabul ettirirdik Stadı feda etmeme adına bu proje durdu. Ankara'daki engellemeler olmasa bu sorun aşılırdı' açıklamasını yaptı.
Cumhuriyet