Genel

Aslı Çakır Alptekin'e hediye edilen daire geri mi alınacak?

2012 Olimpiyat Oyunları'nda doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl meri cezası alan milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e, ödül olarak verilen bin adet cumhuriyet altının ardından, Üsküdar Belediyesi'nin hediye ettiği daire de geri isteniyor.

ULUSLARARASI Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) doping yaptığı gerekçesiyle altın madalyasını geri aldığı milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e Üsküdar belediyesi sporcusu olduğu için Üsküdar Belediyesi tarafından Çamlıca'da hediye edilen evin geri alınması belediye meclisine taşındı. 2012 Londra Olimpiyatlarında atletizm kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'e, Üsküdar Beledİyespor'un sporcusu olduğu için Üsküdar Belediyesi tarafından Çamlıca'da bir daire hediye edilmişti. 


Kamu malı sahipsiz kaldı 

Üsküdar Belediye Meclisi Ekim ayı oturumlarında meclis kürsüsünde söz alan CHP'li meclis üyesi Erdal Tüfekçi, Aslı Çakır Alptekin'e ödül olarak hediye edilen evin geri alınmasını talep etti. Ak Parti ve CHP'li üyelerin oylarıyla hediye edilen dairenin, geri alınması için meclis gündemine alınması oylamaya sunuldu. Ancak hediye edilen evin geri alınmasına yönelik teklifin meclis gündemine alınması oyçokluğu ile reddedildi. 


Bin altın geri istenmişti 

Alptekin'in Türkiye'den şampiyonluk ödülü olarak aldığı bin adet cumhuriyet altınının geri alınması için dava açıldığını belirten Tüfekçi, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genci Müdürlüğü vasıtasıyla verdiği bin cumhuriyet altınını geri almak için geçtiğimiz ay dava açmıştır. Devlet ödül olarak verdiği altınları geri istiyor. Biz de CHP grubu olarak Üsküdar Belediyesi'nin ödül olarak verdiği Çamlıca'daki dairenin, bu ödülü hak etmeyen birisine verildiğini düşünüyoruz" dedi. 


AKP Grubu: Resmi açıklama bekliyoruz 

KONUNUN geçen ay da meclise taşındığını belirten Ak Parti Meclis üyesi Osman Aydın, "Biraz bekleyelim' diyoruz. Dava sonucu resmi olarak önümüze gelsin. Gerek Spor Bakanlığından gerekse Federasyondan resmi bir açıklama bekliyoruz. Ortada resmi olarak bize bildirilen bir şey yokken, gazeteden okuduğumuz haberlerle bir karar almak istemiyoruz" diye konuştu. CHP Meclis üyesi Yunus Can, söz konusu kararın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) tarafından alındığını, bu kurum üzerinde başka bir makam olmadığını ifade etti. 


Ağaoğlu'ndan Alptekin'e kıyak 

ÜNLÜ işadamı Ali Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2012 Londra Olimpiyatları sonrası Aslı Çakır Alptekin'e ödül olarak verdiği lüks daireyi geri istemeyeceğini açıkladı. 


Yurt Gazetesi