Genel

Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Merkezi, İzmir'de açıldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ve Ark İnşaat tarafından hayata geçirilen alışveriş merkezinde butik tarzı ile farklı bir konsept yaratan Asmaçatı AVM, Ege'nin geleneksel "çardak altı" sohbetlerine modern ve dinamik mimarisi ile ev sahipliği

Balçova'da alışveriş merkezi alışkanlığını değiştirecek mimarisiyle de dikkat çeken "Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Merkezi", kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tüm İzmirlilerin aileleriyle, çocuklarıyla, gençlerin arkadaşlarıyla vakit geçirebilecekleri, her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek altyapı ve ürün çeşitliliğine sahip Asmaçatı Alışveriş Merkezi'nin, İzmirlilerin ve turistlerin yol üzerinde ihtiyaçlarını karşılayacakları önemli bir nokta.

Ege kültürünü, modern bir mimari tasarım ile birleştirerek ziyaretçilerine sunan Asmaçatı Alışveriş Merkezi'nde geleneksel çardak modelinden hareketle, bu merkezin çatısında yer alan yaprak ve sarmaşıklardan esinlenilen metal örtü sayesinde korunaklı bir açık hava mekânı elde edildi. Sürdürülebilirlik çerçevesinde, kamusal alanın, alışveriş ve sokak hayatının birbirini tamamladığı bir ortamda, dışa dönük bir mimari Ege için olmazsa olmaz bir örnek olarak değerlendirdirildi ve bu alan farklı kimlikleri bir araya getirecek demokratik bir kesişme imkânı olarak kurgulandı.

Asmaçatı AVM'nin giriş katında 5 M Migros, Arçelik, Darty, Watsons, Mado, Necati Gümüş, Gönül Kahvesi; üst katında ise, Köfteci Rasim, Kumpir Box, Arby's, Sabarro, Popeyes, Dönerci Orhan, Burger King, Elite Oyuncak ve Play Planet bulunuyor. 27 bin 775 metrekarelik toplam inşaat alanı bulunan projede kapalı otopark da yer alıyor.