17 / 06 / 2024

ASO'nun Rusya'ya ikinci OSB'sini Sefa İnşaat yapacak!

ASO'nun Rusya'ya ikinci OSB'sini Sefa İnşaat yapacak!

Ankara Sanayi Odası (ASO), Rusya 'nın Leningrad Bölgesinden sonra Vladimir Bölgesine de Organize Sanayi Bölgesikuracak. Protokolün, Ankara 'da Vladimir Bölgesi Valisi Vinogradov ile ASO  Başkanı Özdebir arasında imzalandı



Ankara Sanayi Odası'ndan (ASO) yapılan yazılı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşuna  ilişkin protokolün,  Ankara  'da, Vladimir Bölgesi Valisi Nikolay Vinogradov ile ASO  Başkanı Nurettin Özdebir arasında imzalandığı belirtildi.

İmzalanan protokole göre, bölgenin alt yapısını Türk firması SEFA İnşaat 'ın gerçekleştireceği bildirilen açıklamada, Vladimir Valiği ile ASO 'nun bölgenin kurulmasına destek olacağı kaydedildi. Bölgede Türk firmalarının da yatırım yapmasının öngörüldüğü ifade edilen  açıklamada, ASO 'da gerçekleşen imza törenine Rusya 'nın Ankara Büyükelçiliği  Müsteşarı Aleksandor Epifanov, Türkiye 'nin Moskova Ticaret Başmüşaviri Atilla  Kızılarslan, SEFA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Coşkun ve çok sayıda  sanayicinin katıldığı duyuruldu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir imza töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar Rusya 'nın Türkiye 'yi sadece müteahhitlik hizmetleriyle  tanıdığına dikkat çekerek, 'Tabii bunda en önemli etken müteahhitlerimizin  Rusya 'da yapmış olduğu önemli projelerdir. Dünyanın 2. büyük müteahhitlik  sektörüyüz. Dünyanın 225 büyük müteahhidi arasında yeralan firmaların tamamına  yakını da ASO üyesidir' dedi.

ASO 'nun Türkiye 'nin ikinci büyük sanayi odası olduğunu belirten Özdebir, Ankara 'nın bir başkent olmanın yanında 2010 yılında yaptığı 5,6 milyar dolarlık  ihracatıyla önemli bir sanayi kenti olduğunu da vurguladı. Özdebir, 4 tane önemli Türk firmasına evsahipliği yapan ve onlara  yardımlarını eksik etmeyen Vladimir Bölgesine teşekkür etti ve böyle bir  işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu da ifade etti. Vladimir Bölgesi Valisi Nikolay Vinogradov ise Türkiye topraklarında  Türkiye 'nin başkentinde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları  söyledi:

'İki ülke arasındaki vizelerin kaldırmasıyla yeni bir dönüm noktası yaşayacağımızı düşünüyorum. Özellikle son zamanlarda iş kadınların da ilgisini  çekiyoruz. Vladimir bölgesinde Türk işadamlarıyla ciddi bir iş deneyimimiz var.  Bölgemizde, şžişecam, Vestel, Beko gibi Türkiye 'nin önemli firmaları faaliyet  göstermektedir. Bölgemiz ekonomisinde esas amacımız yatırımların yapılmasıyla birlikte  ekonomik yapının değiştirilmesidir. Vladimir Bölgesi Rusya 'da sanayinin en çok  geliştiği bölgedir. Vladimir, Rusya merkezinde bulunan 18 bölge arasında ekonomik  ve sanayi gelişimi açısından 7. sıradadır. Bölgemizde 100 'den fazla yabancı
yatırımcı bulunmaktadır. Bölgemiz yabancı yatırımların en çok yapıldığı üçüncü  bölgedir. Geçen yıl yabancı yatırımların hacmi 760 milyon dolar oldu. Bölgemizde  yeni işletmeler kurulmaya devam ediyor. Türk sanayicileri de bölgemizde yatırım
yapmaya davet ediyoruz.'

Açıklamada, protokolün imzalanmasının ardından Özdebir 'in, Vladimir Bölgesi Valisi 'ne el yapımı çini tablo hediye ettiği belirtildi. Öte yandan, imza töreninden sonra Vladimir Valisi Nikolay Vinogradov, ASO  1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek bölge hakkında bir brifing aldı.  Ardından bölgede yeralan Hidromek ile Nurus fabrikalarını gezdi. Daha sonra ASO  Başkanı Nurettin Özdebir ile Vladimir Bölgesi Valisi Nikolay Vinogradov, Ankara  Valisi Alaaddin Yüksel ile Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı 'yı da ziyaret  ettiler.

AA


Geri Dön