Genel

Aspen, ozon tabakasındaki delik kadar tavan üretti!

Çeyrek asırdır yapı sektörüne hizmet veren Aspen, yurt içinde ve yurt dışında hayata geçirdiği projelere 2011 yılında da hız kesmeden devam ederek, bu sene için belirlediği yüzde 15 büyüme hedefine 9 ay içerisinde ulaşmayı başardı

Aspen Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu, belirlediğimiz hedeflere zorlanmadan ulaşmamız, gelecek planlarımızı olumlu yönde etkiledi. 2012 yılında % 25 büyümeyi hedefliyoruz.

2011in Aspen için oldukça verimli geçtiğine değinen Gündoğdu, Aspenin güçlü bir şirketler topluluğunun lokomotif firması olduğunu belirtiyor. 100 beyaz yakalı, 150 de mavi yakalı personeli bulunan Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri, Türkiye çapında 200 bayi, 3 üretim tesisi, 5 bölge müdürlüğü, 7 depo, 2 satış temsilciliği ve bir genel müdürlük binasına sahip. Yurt dışı yapılanması da oldukça kuvvetli olan Aspenin Moskova Rusya, Amsterdam Hollandada Ukrayna Kiev ve Romanya Bükreşte satış temsilcilikleri, bulunuyor. Polonya, Finlandiya, Belçika başta olmak üzere toplam 23 ülkede satış noktasına ulaşan Aspen, yurt dışı yapılanmasını her geçen gün daha da kuvvetlendiriyor.

Dünya devlerinin yurtdışı merkez ofislerini donatan bölme duvarlar, asma tavanlar ve zemin sistemleri Aspenin Sakarya Hendek, Eskişehir ve Hadımköy İstanbul fabrikalarda üretiliyor.

Hollanda, Rusya, Finlandiya, Avusturya ve daha birçok ülkede Microsoft, Coca Cola, Pfizer, Novartis gibi dünya devlerinin genel müdürlük binalarında kullanılan ürünleri ülkemizdeki üç fabrikasında üreten Aspen, geniş ürün yelpazesinde bulunan diğer önemli markaların Türkiye distribütörlüğünü üstleniyor. Hendek Sakarya, Hadımköy İstanbul ve Eskişehirde bulunan üç devasa fabrikasında yılda, 1,3 milyon metrekare asma tavan, 50 bin metrekare bölme duvar ve 325 bin metrekare yükseltilmiş zemin üreten Aspen, imzaların atıldığı yeni projelerin gereksinimlerini karşılamak için üç fabrikanın da üretim kapasitesini yüzde 25 oranında arttırıyor.  Son olarak Gündoğdu; Trump Towers, Varyap Meridian, Ora Avm, Florence Nigtingale Hastanesi ve Bodrum Milas Havaalanı projeleri şu an için ilk aklıma gelen yeni projelerimiz, diyerek 2012 yılı projelerine de kısaca değiniyor.

1989dan beri sektörde bulunan Aspen şimdiye kadar, 50 milyon metrekareye ulaşan ozon tabakasındaki deliği kapamaya yetecek kadar asma tavan üretimi gerçekleştirerek ilginç bir rekora da imzasını atıyor.

Aspenin bazı projeleri;

Havalimanı: İspanya İbiza, Kanarya Adaları Tenerife, Hollanda Schiphol, Rusya Sheremetyevo,  Irak Erbil, Türkiye Trabzon, Sabiha Gökçen, Esenboğa ve Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali

Türkiye: Mardan Palace, Adem&Eve, Point, Mövenpick, Swiss Otel, Vakıf Bank İstanbul binası, Gama Holding, Levis Çorlu, H&M Türkiye Genel Müdürlük Binası. İstinye Park Avm ve Kanyon AVM Food Court.

Hollanda: Abn Amro Bank, Microsoft, Sony Genel Müdürlük binaları

Rusya: Toshiba, Pfizer, Novartis, Henkel Gen. Md. Binaları

Sidney: Deutsch Bank

Finlandiya : Nestle