18 / 05 / 2024

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

Bazı restoranların yemek servisinden önce masaya koyduğu ekmek, su ve tereyağı gibi kalemler karşılığında aldığı ‘kuver’ bedeli tüketicileri çileden çıkarıyor. Üstelik bazen sadece iki çay için bile ‘kuver’ sürprizi ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden hesabı ödemeden önce faturaya dikkatli bakın!



Gıda sektöründeki fahiş fiyat artışlarından vatandaşlar dertli. Üstelik son zamanlarda bazı restoranlarda, yiyecek-içecek bedelinin yanı sıra normal faturanın da üzerinde istediği kuver bedeli, vatandaşı iyice çileden çıkarıyor.

KUVER NEDİR?

Astarı yüzünden pahalıya geliyor! Restoranlarda ‘kuver’ kazığı!

Kuver bedeli işletmeden işletmeye farklılık gösteriyor. Kuver, restoran servise hazır olduğunda yemeklerde kullanılacak malzemelerin düzen içerisinde masaya sıralanması anlamına geliyor. Yani, bardak, kaşık, çatal, peçete, masa örtüsü gibi şeylerin yanı sıra masaya konulan ekmek, su ve diğer çeşniler de restoranlarda ‘kuver bedeli’ adı altında müşteriden tahsil ediliyor.

Akşam Gazetesi’nden Arzu Kurum’un haberine göre, İstanbul'da bir restoran 20 liralık bir çay için müşteriden 25 liralık kuver bedeli istedi. Sektör temsilcileri ise ekmek, zeytinyağı gibi ek hizmetler için talep edilen kuverin, içecek için alınamayacağını belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön