16 / 05 / 2024

Astaş Gayrimenkul, Bodrum'a 600 milyon dolarlık proje yapacak!

Astaş Gayrimenkul, Bodrum'a 600 milyon dolarlık proje yapacak!

İki yılda İstanbulda iki lüks proje gerçekleştirecek olan Astaş Gayrimenkul, Bodrumda da 400 dönüm üzerine dünyanın ilk beşine girecek bir resort otel ve konut projesinin hazırlığı içinde



İki yılda İstanbulda iki lüks proje gerçekleştirecek olan Astaş Gayrimenkul, Bodrumda da 400 dönüm üzerine dünyanın ilk beşine girecek bir resort otel ve konut projesinin hazırlığı içinde

İstanbulun sayılı alışveriş merkezlerinden olan Astoriayı bitirip işletmeciliği ne devam  eden Astaş Gayrimenkul, geliştirdiği Maçka Residences projesinin iç tasarımını Armani/Casa ile yapa rken diğer yandan da yeni yatırımların yönünü yine İstanbul ve Bodrum olarak açıkladı. Astaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Bodrumda 400 dönüm üzerine dünyanın ilk beşine girecek kadar iddialı bir resort otel ve konut projesine 600 milyon  dolarlık bir yatırım çalışması üzerine yoğunlaştıklarını söyledi. Bu projenin doğanın içinde yer alacağını dile getiren Aşçı, aynı zamanda kendi koyları olacağını da kaydetti.

Bodrumdan başka İstanbulda da yine lüks konut yapımına devam edeceklerini belirten Aşçı, 2010da Maçka Residenceye başladık ve devam ediyoruz. 2011 ve 2012 yıllarında da İstanbulda yine lüks projelere başlayacağız. Her yıla bir proje yapacağız diye konuştu.
Söz konusu yeni proje lerin Astoria ve Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa gibi seçkin birer proje olaca ğının altını çizen Aşçı, Böylece şu an yürütmekte olduğumuz projelerimizle birlikte toplam 1  milyar  500 milyon dolar değerindeki inşaat ç alışmalarını yürütüyor olacağız  dedi.

Astaş ve Armani/Casanın ortak projesi olarak inşaatı devam eden Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa nın 400 milyon  dolar proje tutarı ile dünyanın en ayrıcalıklı rezidans projelerinden biri  olduğunu dile getiren Aşçı, Maçkadaki  7 bin 300 metrekarelik arsa sının kendilerine ait ol duğunu dile getirdi. Aşçı, Burada 60 bin metrekare inşaat gerçekleştiriyoruz. Nisan 2010da başladığımız çalışmaları 2012 yazına kadar bitireceğiz. 10 değişik tipte 170 rezidans yapacağız diye konuştu.

Üç blok üzerine yükselen projedeki konutların 135  ile 500 metrekare  aralığında dağıldığına dikkat çeken Aşçı, Yürütmekte olduğumuz projelerle Astaş olarak 2011 yılında 450 milyon USD ciro gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Her biri elit  ve ayrıcalıklı olmak üzere 2011 yılında toplam 500 konutu hayata geçireceğiz.  Bu projelerde tercihimiz ise dediğim gibi İstanbul, Bodrum ve Çeşme olacak diye konuştu.

Kaliteye talep artacak
Yıl  içinde kaliteli ofis, konut ve ticari alanlara ciddi talep artışı olacağını düşün en Vedat Aşçı, bu talep artışına paralel olarak fiyatlarda  da önümüzdeki  bir yıl içinde  yüzde 30 ile  yüzde 50 arasında artış bekl endiğini kaydetti.

Hakim bir konumda
Proje, sunmuş olduğu Boğaz, Adalar, Sarayburnu ve eski İstanbul manzarasının yanı sıra, İstanbulun kalbindeki konumu itibariyle dikkat çekiyor. Tarihi bir öneme sahip olan lokasyonda yükselen Maçka Residences, şimdi ise bu özelliğinin yanı sıra yeni açılan merkezleri ile yaşamın içinde yer alıyor.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön