20 / 05 / 2024

Astaş, Subay Evleri'nin yerine 1 milyar dolarlık proje yapacak!

Astaş, Subay Evleri'nin yerine 1 milyar dolarlık proje yapacak!

Esentepede Emekli Subay Evlerinin bulunduğu arsayı almak için çalışmalarını sürdüren Astaş Holding, arsayı Şişli Belediye Binası ve ara yollarla birleştirerek 30 dönüme çıkarmayı ve burada 40-45 katlı, bahçeli ve yeşillikler içinde 4-5 bina dikmeyi planlı



Projelendirme çalışmalarını yürüten ve 400ün üzerindeki daire sahibine sunacağı teklifleri hesaplayan Astaş, projeyi 800 milyon ile 1 milyar dolar arasında değişen bir yatırımla hayata geçirecek

Önümüzdeki 3-4 yıl içinde 3 milyar dolarlık yatırım planlayan ve Esentepede Emekli Subay Evlerinin bulunduğu arsayı almak için çalışmalarını sürdüren Astaş Holding, burada dev bir projeyi hayata geçirmenin hesaplarını yapıyor. Türkiyenin en değerli yerlerinden biri olarak gösterilen arsayı Şişli Belediye Binası ve ara yollarla birleştirerek 30 dönüme çıkarmayı planlayan Astaş, burada 40-45 katlı, bahçeli ve yeşillikler içinde 4-5 bina dikecek. Şu anda projelendirme çalışmalarını yürüten ve 400ün üzerindeki daire sahibine sunacağı teklifleri hesaplayan Astaş, söz konusu projeyi 800 milyon dolarla 1 milyar dolar arasında değişen bir yatırımla hayata geçirecek.

Hesaplar yapılıyor

Daire sahiplerine anlaşma sunmak için çalıştıklarını belirten Astaş Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, Botanik bahçeleri ve yeşil alanları ile İstanbulda A ve A+ kitleye hitap eden 7 yıldızlı otel hizmetini evde sağlayacak, markalı projeler geliştirme kararı aldık. Esentepe Emekli Subay Evleri projesi bu kararımızın bir parçası... Şişli Belediye Binasının dahil edilmesiyle 30 dönümlük bir alanda projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz dedi. Projede metrekare fiyatlarının net olmamakla birlikte 7-10 bin dolar arasında değişeceğini ifade eden Aşçı, Şu anda projeyle ilgili hesaplamalar yapılıyor. Dairelerin büyüklüğü ve ev sahiplerine ne önereceğimizi netleştirmeye çalışıyoruz. Proje bitmedi ama bahçesi, yeşilliği bol, 40-45 katlı 4-5 bina yapmayı düşünüyoruz. Yine net olmamakla birlikte daire sahiplerine vereceğimiz tekliflerle 800 milyon ile 1 milyar dolar arasında değişen bir rakama projenin tamamlanacağını planlıyoruz diye konuştu.

Aşçı: Öncü proje olacak

Esentepe Emekli Subay Evleri maliklerinin güvenini ve memnuniyetini fazlasıyla sağlayacak bir proje hazırladıklarını belirten Aşçı şu değerlendirmeyi yaptı: Bu güne kadar yaptığımız diğer projelerimizden daha da farklı olarak hayata geçireceğimiz bu proje, tam anlamıyla uzun yıllar sektöre örnek teşkil edecek. Bu proje özel mimari ile ileri teknolojinin bütünleştiği, güneş enerjisi ve doğal malzemelerin kullanılacağı Türkiyedeki öncü projelerden biri olup modern bir yaşam alanı sunacak. Büyükdere Caddesi Esentepe bölgesini daha üst düzey odaklı İstanbulun merkezi haline getirecek, İstanbulun kalbinin burada atmasını sağlayacağız. Site Sakinleri bu proje ile birlikte en karlı ve en güzel dairelerin sahibi olacak. İsteyen kat malikleri dairelerinde yaşayacak, isteyenler en kârlı şekilde satacak veya kiralayacak.

Projeyinin detaylarının önümüzdeki günlerde belli olacağını kaydeden Astaş Holdingin Başkanı Vedat Aşçı, projenin Astoria Alışveriş Merkezi ile hem yer altından, hem de yer üstünden birleştirileceğini anlattı. Aşçı, Böylece bünyesinde alışveriş merkezi, kültür merkezi, sanat galerileri, restoranlar, sinema, fitness&Spa ve konaklama imkânlarını da bulunduran dev bir kompleks oluşturacağız dedi.

Cennet Koyundaki otel 2013te bitecek

Astaş Holding, 2007 yılında hayata geçirdiği Kempinski Residences Astoria, 2008 yılında hayata geçirdiği Bellevue Residences Managed by Kempinski, 2010 yılında Giorgio Armani ile işbirliği çerçevesinde başlattığı ve 2012 yılında tamamlanması planlanan Maçka Residences Interior Design by Armani/ Casa Managed by Kempinski projeleriyle tanınıyor. Astaş, son olarak Bodrum Cennet Koyunda 550 dönüm arazi üzerinde dünyanın en iyi 3 projesinden biri olacağı belirtilen Cennet Koyu Branded Luxury Resort Hotel, Villas & Residences projesiyle gündeme geldi. Projenin 500 milyon dolara malolacağını anlatan Vedat Aşçı, projenin inşaatını bu yıl içinde başlatacaklarını ve 2013 yılında da tamamlayacaklarını belirtti.

Cote DAzur ve Maldivlerin karışımı bir mekan yaratmak üzere yola çıktıklarını anlatan Aşçının verdiği bilgiye göre Cennet Koyunda 130 deluxe oda, dubleksler, tripleksler, villa, süite, özel tasarlanmış kral dairelerin bulunduğu markalı resort otel, 100 villa ve 100 villa daireden oluşan bir proje yapılacak.

Uçaksavar Sitesine 775 milyon dolar önermişti

ESENTEPEDEKİ Emekli Subay Evlerinden önce Etilerdeki Uçaksavar Sitesi inşaat şirketlerinin rekabetine sahne oldu. Birkaç ay önce 96 bin dönüm üzerindeki 424 dairelik Uçaksavar Sitesi, yıkılıp yeniden inşa edilmek üzere Teknik Yapı ile anlaştı. Astaş, bu siteyle de ilgilendi ve site için 775 milyon dolarlık teklif yaptı. Teknik Yapı teklifi spekülatif diye nitelendirince Astaş, ciddi bir teklif yaptıkları yönünde karşı açıklama yaptı. Ancak sonuçta siteyi yenileyecek şirket değişmedi. İmar izinleri planlandığı gibi alınabilirse Uçaksavar Sitesinde evi olan, hem 50 yıllık konutunu sıfırlayacak hem de ikinci bir konuta bedava sahip olacak. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Seçim için oy kullanan 337 kat malikinin 276sı (yüzde 82si) Uçaksavar Sitesinin yenilenmesi için Teknik Yapıyı tercih etti. Bize güvenmelerinden memnuniyet duyduk açıklamasını yapmıştı.
Vatan/Necla Dalan


Geri Dön