Kent Haberleri

Astsubay maaşları kaç lira? En düşük astsubay maaşı bu yıl ne kadar? 

2023 astsubay maaşları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Astsubay maaşları kaç lira? En düşük astsubay maaşı bu yıl ne kadar?  2023 astsubay maaşları bu kapsamda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olmak için her sene çok sayıda vattandaş başvuruda bulunuyor. 2023 astsubay maaşları bu kapsamda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 

Astsubaylar İçişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı şekilde çallışıyor ve 4 yıllık bir lisans bölümünü bitiren adaylar, astsubaylık için başvuru yapabiliyor.

Astsubay rütbeleri şu şekilde: 

Astsubay kıdemli başçavuş,
Astsubay kıdemli üstçavuş,
Astsubay başçavuş,
Astsubay çavuş,
Astsubay üstçavuş,
Astsubay kıdemli çavuş,
Astsubay ast çavuş.

Astsubay maaşları kaç lira? En düşük astsubay maaşı bu yıl ne kadar? 

TGRT Haber'de yer alan habere göre; astsubay alımları için sınav, Milli Savunma Üniversitesi tarafından düzenleniyor. Bu üniversiteye giren adaylar askeri personel olarak görevde bulunmak için eğitim alıyor. 

Milli Savunma Üniversitesi alımlarının yapılabilmesi için her sene ocak ve şubat ayları arasında bir sınav yapılıyor. 

Bu sınavlar için başvurular, ÖSYM aracılığıyla yapılabiliyor. Adayların sınava başvuruda bulunabilmesi için güncel bir fotoraflarının olması ve  MSÜ sınav ücretini yatırması gerekiyor. 

Astsubay maaşları kaç lira? En düşük astsubay maaşı bu yıl ne kadar? 

Astsubay maaşları her sene kurlara ve enflasyon oranına bağlı şekilde değişiyor. Astsubayların maaşları çalışılan pozisyon, kıdem, rütbe gibi unsurlara göre değişiklik gösteriyor. Bu sebeple astsubay maaşları ile ilgili kesin bir rakam verilemiyor. 2023 yılı için bir astsubayın ortalama asgari ücretin 3 katı kadar aylık aldığı ifade ediliyor.  

2023 yılı itibarıyla astsubay maaşları 13 bin lira ile 17 bin lira seviyesinde değişiyor. 

Astsubay alım koşulları neler? 

Astsubay alımlarında şartlar, muvazzaf sözleşmeli subaylık kılavuzunda açıklanıyor. Alım şartları şu şekilde: 

- Sınıf ve branşlara bağlı olarak en az dört senelik bir bölümden mezun olunması gerekiyor. Bu bölüm fakültede veya yüksekokulda olabiliyor.
 
- Lisans düzeyinde mezun olanlar için başvuru yapılan sene itibarıyla 27 yaşından büyük olunmaması gerekiyor. Buna ek olarak lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmama şartı da aranıyor. 

- Tıpta uzmanlık eğitimi almış bir adayın başvurusu durumunda yaş sınırı 35 olarak belirlenir.

- Muvazzaf sözleşmeli subay alım şartlarında askerlik ile ilgili herhangi bir kriter bulunmuyor. 

- Sınav aşamalarında başarı elde eden adaylardan sağlık raporu isteniyor. Bu raporun 29885 sayılı 2016 tarihli Resmi Gazete’de açıklanan kanunda belirtilen detaylara uygun şekilde hazırlanmış olması gerekiyor. Bu ayrıntılar arasında TSK, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenen yetkili kurumlardan rapor alınması yer alıyor. Kurumlar başvuru kılavuzunda isim olarak ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Bu sebep adaylar başvuru kılavuzundan faydalanabiliyor. 

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Deprem bölgesinde hayvan dağıtımı başlıyor!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları ortalama 13 bin TL oldu! Kiralar, hem asgari ücreti hem de açlık sınırını solladı!

Şok Marketler'in ilk çeyrek cirosu 20,8 milyar TL oldu! Mağaza sayısı 10 bin 214'e yükseldi!