Kent Haberleri

Astsubaylar tazminat haklarını istiyor! Son dakika! Torba yasaya girecek mi? 

Astsubayların tazminat sorunu yeniden gündeme geldi. Astsubaylar, tazminat sorununun bir an önce çözülmesini talep ediyor. Twitter'da konuya ilişkin #Astsubaylartazminattakararlı hashtag'i açıldı. Peki konu ile ilgili son dakika gelişmeleri neler? İşte ayrıntılar... Geçtiğimiz yılın Aralık ayında, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Hamza Dürgen başkanlığındaki heyet ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir araya gelmişti

Astsubayların tazminat sorunu yeniden gündem oldu. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Hamza Dürgen başkanlığındaki heyet ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir araya gelmişti. 

TEMAD ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın görüşmesinde, ağırlıklı olarak astsubayların özlük haklarında subaylara kıyasla yaşadıkları sorun ve mağduriyetler masada yer aldı. 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Hamza Dürgen, bu konuşmada emeklilikte hak kaybı olmaması için kıdemli başçavuşlara görev tazminatı verilmesini talep etti. 

Astsubaylar tazminat haklarını istiyor! Son dakika! Torba yasaya girecek mi? 

TEMAD Başkanı Hamza Dürgen, astsubayların özlük haklarında subaylara kıyasla yaşadıkları sorun ve mağduriyetleri dile getirdiği açıklamasında, "Haklarımızla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Ek gösterge konusunda iyileştirilmeler yapıldı. 3600 ek göstergeden faydalanamayan emekli astsubaylara 1200 lira ilave ödeme yapılması sağlandı" diye konuştu. 

Milliyet'in aktardığına göre; Dürgen burada, bir mağduriyetin de oluştuğunu vurgulayarak uzman çavuş ile kıdemli başçavuşun eşitlendiğine, bu soruna katsayı çalışması içinde çözüm getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

"Bir astsubay emekli olduğunda maaşı yaklaşık yüzde 50 oranında düşüyor. Oysa subaylar görev ve makam tazminatı aldıkları için bu derece bir düşüş olmuyor" ifadelerini kullanan Hamza Dürgen, kıdemli başçavuşlara görev tazminatı getirilmesi gerektiğini belirtti. 

Bu durumun hem emekli olacaklara hem de emekli olanlara yansımaları olacağını aktaran Dürgen, bu şekilde yükselme için motivasyonun da sağlanacağına dikkat çekti ve astsubay meslek yüksekokulu mezunu olanlar ile lise mezunu olanlarının aynı olduğunu belirterek "Lise mezunu olanların intibakı yapılmalı" diye konuştu. 

Ancak bu görüşmenin ardından astsubayların tazminatı ile ilgili bir gelişme yaşanmadı. 

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye Emekli Astsubaylar Platformu Yöneticisi Yılmaz Demir Özçelik önderliğinde bir grup emekli asker, Astsubaylar ile Uzman Çavuşların orduevleri, lojman, askeri kamplardaki paylaşım, özlü hakları, tazminat, gibi konulara ilişkin haksızlıklara ilişkin bir mektup yazdı. 

Oda TV'nin aktardığına göre; mektupta tazminat sorunu ile ilgili olarak "8 yıl önce, 2015 seçimlerinde astsubayları da içine alan MAKAM ve GÖREV Tazminatı adaletsizliğinin çözümü konusunda sözler verilmiş bu konuda toplum ümitlenmiş ancak geçen 8 yılın ardından henüz somut bir çözüme kavuşmamıştır" ifadelerine yer verildi. 

Mektupta "1980 Darbesinin hemen akabinde başlayıp bugüne kadar sadece Yarbay ve üstü subaylara verilen, astsubayları ve diğer silah arkadaşlarımızı yok sayan, üstler lehine uygulanan 6 adet tazminat adaletsizliği gönüllerimizi incitmektedir" denildi ve bu sorunun çözüme kavuşması gerektiği belirtildi. 

ASTSUBAY TAZMİNATI TORBA YASAYA GİRECEK Mİ? 

Astsubayların tazminat sorunu Twitter'da #Astsubaylartazminattakararlı hashtag'i ile gündem oldu. #Astsubaylartazminattakararlı hastag'i kullanarak yapılan paylaşımlarda astsubayların hakkı olan görev ve makam tazminatlarını istediklerine dikkat çekildi. 

Uzun senelerdir verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini dile getiren Astsubaylar, paylaşımlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Savunma Bakanlığı'nı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, T.C. Cumhurbaşkanlığını da etiketledi. 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Hamza Dürgen, 30 Ocak'ta MSB Bakan Yardımcısı Sn. Şuay ALPAY ile görüştü. Dürgen, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, şu an süreç kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinesinde yazışmaların sürdüğüne, bu hafta içerisinde bazı konuların netleşeceğine ve sürecin olumlu işlediğine dikkat çekti. 

Hamza Dürgen, tazminat konusunun çıkacak Torba Yasa'ya girmesi için mücadele ettiklerini belirterek, herkesin desteğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

Dürgen, konuya ilişkin son paylaşımında ise "Prosedüre ilave tazminat desek de aldığımızda literatüre 'TEMAD tazminatı' geçecek" ifadelerini kullandı. 

İşte konu ile ilgili yapılan bazı paylaşımlar:

"#Astsubaylartazminattakararlı
#MSBastsubaylarınsesiniduy
Astsubaylar hakkı olan görev ve makam tazminatını istiyor."

"Önce rütbe bekleme süreleri uzatılarak kayıplar yaşatılan Astsb camiasına bir darbe de ek gösterge düzenlemesiyle vuruldu. Tazminat talepleri yıllardır yerine getirilmezken, şimdi de ek göstergeyle statü kaybına uğradılar."

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Euronun kaderi yarın belli oluyor! Avrupa Merkez Bankası ilk sinyali verdi! Kenarda 1 eurosu bile olanlar hemen baksın

Kamudaki 700 bin işçiye maaş zammı şoku! Peş peşe açıklandı! Duyan resmen buz kesti! Ne kadar zam gelecek? 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine ara zam müjdesi geldi! Tek tek açıklanan zamları duyanın ağzı kulaklarına vardı