Genel

Asya Termal Tatil Köyü'nde kısa sürede büyük başarı!

Bank Asya'nın iştiraki ile 2004 yılında kurulan Asya Termal Tatil Köyü, kısa sürede sektörde adını duyurmayı başardı. Bel fıtığı, kireçlenme ve eklem rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa şifa sunan tesis, sağlık turizminde bölgenin üssü olmayı amaçlıy

Türkiye'nin komşularla sıfır sorun politikası ve vizeleri karşılıklı olarak kaldırması hem ticarete hem de turizme olumlu yansıdı. çevre ülkelerden hafta sonlarında ülkemize akın eden turistler, piyasaları canlandırırken esnafın da yüzünü güldürdü. Bunun yanı sıra özellikle turizm gelirleriyle dikkat çeken Mısır, Tunus ve Fas'ta yaşanan halk ayaklanması da turistlerin Türkiye tercihinde etkili oldu. Bu kapsamda harekete geçen Asya Termal Tatil Köyü, şifalı su ile sağlık turizminde bir üs olmayı hedefliyor. Tatil merkezine, 2004 yılından 2011'e kadar 1 milyon kişinin geldiği belirtiliyor. İçme suyu, maden suyu, termal su ve acı suyu bünyesinde barındıran Asya Termal Tatil Köyü'nün Genel Müdürü Mustafa Güngör, hedeflerinin misafir sayısını daha üst seviyelere çıkarmak olduğunu söyledi. Özellikle Ortadoğu ve Balkanlar'dan birçok acentenin misafir getirmek için sırada beklediğini aktaran Genel Müdür, amaçlarının Ortadoğu ve Balkanlar'ın çekim merkezi haline gelmek olduğunu ifade etti. Bunun hayata geçmesi durumunda Kızılcahamam'ın marka değerinin önemli oranda artacağının altını çizen Güngör, tatil köyünde konuklara, minerallerin komple tedavide kullanılmasından çikolata ünitesine, güzellik üniteleri ile bel fıtığından kireçlenme ve eklem rahatsızlıklarına kadar birçok alandaki hastalıklara çözümler sunduklarını sözlerine ekledi. Türkiye'deki 'doğal çıkışlı ve bol' olarak nitelendirilen termal sular, eriyik maden değeri açısından yüksek, kükürt, radon ve tuz bakımından da zengin olarak biliniyor. Kaynak zenginliği açısından dünyada ilk 7 ülke arasında yer alan Türkiye'de 1.300 dolayında termal kaynak bulunuyor. Genel Müdür Mustafa Güngör, Asya Termal'in bu anlamda sektöründe iddialı bir konuma geldiğini ifade ediyor.

İlçeden çıkan soda ile ünlenen Kızılcahamam, 2004'te Bank Asya'nın iştiraki Asya Termal Tatil Köyü'nün kurulmasıyla termal turizmde ön plana çıktı. Hidroklinotoloji doktoruna danışarak sağlık sorunlarını su ile tedavi ettirme imknı olan tatil köyünde, kongre salonları ve eğlence merkezleri de bulunuyor. Doğa yürüyüşlerinin de gerçekleştirildiği tatil köyünde bir gecede 2 bin 500 kişi ağırlanabiliyor. Güngör, tatil köyünün en güzel tarafının, 29 kişilik ekip tarafından hazırlanan yemekler olduğunu söylüyor. Boğaziçi, Leylifer ve Panaroma Restaurant'ta servise sunulan yemekler Türk ve Osmanlı tarifleri ile hazırlanıyor. 300 kişinin istihdam edildiği merkez, bu yıl 9.su yapılacak Türkçe Olimpiyatları'na da ev sahipliği yapacak. Kızılcahamam Asya Termal Tatil Köyü, Ankara'ya 75 kilometre uzaklıkta. Havalimanına 45 dakika, İstanbul'a 4 saat mesafede bulunuyor.
Zaman