06 / 05 / 2024

Ata altın nedir? Cumhuriyet altını ile Ata altın arasında fark var mı?

Ata altın nedir? Cumhuriyet altını ile Ata altın arasında fark var mı?

Milyonlarca altın yatırımcısı tarafından tercih edilen Ata altın, Cumhuriyet altını olarak da biliniyor. Peki gerçekten aralarında bir fark yok mu? Ata altın ile Cumhuriyet altını aynı mı, farklı mı? Tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. İşte ayrıntılar...



ATA ALTIN NEDİR? 

Ata cumhuriyet birikim veya hediyelik takı için tercih edilebilecek bir altın ürünüdür. Ata altın  22 ayar olup 7.2 gramdır.  Kulpsuz bir para gibi görüntüye sahiptir. Ata altın da diğer altınlar gibi eski ve yeni tarihli olarak fiyatlandırılmaktadır. Yeni ata altın şu anda alış fiyatı 6,267 lira, satış fiyatı ise 6,335 lira iken eski Ata altın satış fiyatı 6,334 lira, alış fiyatı 6,206 liradır.

Ata altın nedir? Cumhuriyet altını ile Ata altın arasında fark var mı?

CUMHURİYET ALTINI NEDİR?

Cumhuriyet altını 22 ayar ve 7.2 gramdır. Cumhuriyet altınının çapı ise 22 mm’dir. Bu altının bir yüzünde Türkiye Cumhuriyeti yazarken, diğer tarafında ise Hakimiyet Milletindir yazmaktadır. 

Halk arasında Ata altın ve Cumhuriyet altının aynı olduğu bilinse de yatırımcılar tarafından araştırılan konular arasında gelmektedir. Altın almak isteyen yatırımcılar Cumhuriyet altını ve Ata altını aynı mı?  Cumhuriyet altını ve Ata altını arasındaki fark ne? sorularının cevabı merak ediliyor....


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön