28 / 04 / 2024

ATA GYO'dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL'lik net kar!

ATA GYO'dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL'lik net kar!

ATA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2023 yılının ilk yarısında başarılı performansını sürdürerek 53.4 milyonluk net kar elde etti.



ATA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), ilk 6 aylık süreçte 285 milyon TL’ye ulaşan portföy değeri ve 53.4 milyon TL net kar ile başarılı bir performans gösterdi.

ATA GYO'DAN 53.4 MİLYON TL'LİK NET KAR!

ATA GYO Genel Müdürü Bedri Kurdoğlu basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada 2023 yılının ilk yarısına yönelik finansal sonuçlarıdan dolayı memnun olduklarını belirterek; ''Özkaynaklarımızı büyütmeye devam ederken, düşük borç yükümlülüklerimiz ile güçlü bir  finansal   yapı   oluşturduk. Portföyümüzde bulunan; Çanakkale, Tekirdağ AtaCorner, Kayseri/Talas ve AtaCorner Lüleburgaz projelerimiz ile sağladığımız toplam değer 285 Milyon TL gibi önemli bir seviyeye ulaştı.'' dedi.

Türkiye’nin önemli kurumsal markalarının kiracıları olduğunu belirten Kurdoğlu, 2023 yılı  içersinde tamamlanacak  inşaat   çalışmaları ile, sağladıkları yeni kira sözleşmelerini devreye  alacaklarını ve yeni   markalara hizmet sunma imkanı elde edeceklerini ifade ederek açıklamalarına şu şekilde devam etti:'' Gerçekleştirmekte olduğumuz  kiralama çalışmalarımız doğrultusunda, 2023 yılını toplam hasılatımızı arttırarak, güçlü  bilanço yapımızı  ve karlılığımızı koruyarak tamamlamayı öngörüyoruz.’’  dedi.

ATA GYO dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL lik net kar!

ATA GYO PORTFÖYÜNDE BULUNAN GAYRİMENKULLER!

Ata Gyo portföyünde olan gayrimenkuller ve önemli gelişmeler;

Çanakkale Projesi 2023 ilk altı ay sonu Değerleme Raporu’na göre gayrimenkulümüzün değeri 41.5 Milyon TL olarak gerçekleştirildi. Üst yapı inşaatı çalışmaları hızla devam eden gayrimenkulün,  2023 yılı üçüncü çeyrek sonu itibariyle faaliyete geçmesi  planlanıyor.  TAB Gıda ile imzalanan kira sözleşmesi uyarınca, gayrimenkul,   Burger King tarafından işletilmesi planlanıyor.

Tekirdağ AtaCorner Projesi/Süleymanpaşa projesi 2023 ilk altı ay sonu Değerleme Raporu’ndaki (Arsa + Natamam Proje) değeri 80.8 Milyon TL olarak gerçekleştirildi.  Gayrimenkul üzerinde 10 adet bağımsız ticari ünite planlanmış olup, kiracı ihtiyaçlarına göre revizyon edilebiliyor.   Projenin 2023 yılının üçüncü çeyrek sonlarında faaliyete geçmesi planlanıyor. Kiralama çalışmaları eş  zamanlı  olarak devam ediyor.

Kayseri/Talas Projesi ise 2023 ilk altı ay sonu Değerleme Raporu’ndaki (Bina) değeri 34,5 Milyon TL olarak gerçekleştirildi.  Bu gayrimenkulde Burger King, Popeyes ve Arby’s restoranları faaliyet göstermeye devam ederken, son bağımsız bölüm için Sbarro ile sözleşme imzalanmış olup, 2023   yılı   içerisinde  faliyete geçmesi hedefleniyor.

Lüleburgaz/ Ata Corner; 2023 yılı ilk altı ay Değerleme Raporu’ndaki (Bina) değeri 127.7 Milyon TL olarak gerçekleşti.  A101, Koçtaş, Burger King, Popeyes, Usta Dönerci, Arby’s, Kahve Dünyası ve Play Park markalarının kiracı olduğu gayrimenkulde, diğer bağımsız bölümlerin kiralama faaliyetleri devam ediyor.

Şeker GYO 2023 yılının ilk yarısında ne kadar kar etti?

Kiler GYO'nun 2023'ün ilk yarısındaki faaliyet karı ne kadar?


 


Geri Dön