Ataç İnşaat SPK'dan izin çıkmasını bekliyor!
Şirketlerin İMKB'ye açılmak için adeta sıraya girdiği bugünlerde bir halka arz haberi de Antalya'dan geldi. Kapanan Kepez'den sonra bu bölgeden halka arz edilen 2'nci şirket olacak Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. de İMKB'den ve SPK izin çıkmasını bekliyor.
Şirketlerin İMKB'ye açılmak için adeta sıraya girdiği bugünlerde bir halka arz haberi de Antalya'dan geldi. Kapanan Kepez'den sonra bu bölgeden halka arz edilen 2'nci şirket olacak Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. de İMKB'den ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin çıkmasını bekliyor. Sermaye artırımıyla yüzde 15'i halka arz edilecek şirketin 36 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunuyor. Hisse satışından gelecek gelirin yüzde 70'inin enerji başta olmak üzere yeni projelerde ve özkaynak ihtiyacını karşılamak için kullanılacağını belirten şirket yönetimi, yıl içinde Doruknet'i, 2012'de Anteks'i ve 2013-2014'te ise Nisan Enerji'yi halka açmayı planlıyor. İstanbul'a içme suyu taşıyan Melen Projesi'yle gündeme gelen Ataç İnşaat'ın halka arzını Bizim Menkul Değerler gerçekleştirecek. 2010 yıl sonu mali tablolarına göre aktif büyüklüğün 832 milyon TL, öz sermayenin 455 milyon TL, net satış geliri 226 milyon TL ve net dönem krının ise 153 milyon TL'ye ulaştığını söyleyen Ataç CFO'su M. Deniz Ak, son üç yılda cironun yüzde 60'ının inşaattan, yüzde 20'sinin tekstilden ve yüzde 20'sinin de diğer sektörlerden geldiğini belirtiyor.
KOMŞU ÜLKELERE YATIRIM
Ataç, tekstilde ise dünyanın 10'uncu, Avrupa'nın ise 5'inci büyük gömleklik kumaş fabrikası olan Anteks ile üretiminin yüzde 80'ini ihraç ediyor. Versace, Lacoste, Armani, Paul&Shark gibi ünlü markalarla çalıştıklarını söyleyen Ataç Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman, rakipleri Bossa ve üretiminin bir kısmını Hindistan'a kaydıran Söktaş'ın aksine yakın komşu ülkelere yatırım yapmayı planlıyor. Bu konuda görüşmeler yaptıklarını belirten Ataman, "Tekstilde bu yörede hala üreticiye ihtiyaç var ve bu biz olacağız" diyor.
Sabah