20 / 05 / 2024

Atadan kalma topraklar için kira öder gibi sahip olma talebi Meclis gündeminde! 

Atadan kalma topraklar için kira öder gibi sahip olma talebi Meclis gündeminde! 

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de yaşayan köylülerin tapu sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. İşte Asu Kaya'nın konu ile ilgili o açıklaması...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'deki tapu sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Asu Kaya, söz konusu açıklamasında, ata topraklarında yaşayan Osmaniye’nin köylülerinin mülkiyet sorunlarının bitmediğine dikkat çekti. 

Kaya, açıklamasında "Şekerdere, Tehçi ve Dervişiye köylerinde ve tüm köylerde ya kadastro problemlerinden ya da Hazine tarafından talep edilen yüksek ecrimisil bedellerinden kaynaklı sorunlar yaşanıyor" dedi ve şu anki sınırların uzun seneler önce hazırlandığını söyleyen köylülerin, köylüler yeni sınır haritası hazırlanmasını talep etmiş olmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarının altını çzidi. 

Atadan kalma topraklar için kira öder gibi sahip olma talebi Meclis gündeminde! 

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, diğer bir hususun da "Ata toprağı olarak yaşayıp ekip biçtikleri araziler için istenen yüksek ecrimisil bedellerini 2 ineğin sütüyle geçinen köylülerimiz “Ödeyemeyiz.” demektedirler. Köylülerimiz Hazineden makul ücretler belirlenmesini, kendilerinin kira öder gibi ödeme yaparak tapu alabilmelerini talep etmektedirler" olduğunu açıkladı. 

Bu konuların çözümünün depremin ardından köylerine yerleşip kırsala dönmek isteyen depremzedeler için elzem olduğuna vurgu yapan Kaya, "İktidara sesleniyorum: 1 birime kamulaştırma yapabildiğiniz vatandaşlarımızın ata toprakları için nasıl köylülerimizden 3 mislini talep edebiliyorsunuz? Osmaniye’nin köylerindeki tapu sorunlarını çözünüz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Atadan kalma topraklar için kira öder gibi sahip olma talebi Meclis gündeminde! 

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, geçtiğimiz günlerde Meclis gündemine Osmaniye'de yaşayan depremzedelerin kentsel dönüşüm ile ilgili tedirginliklerini de taşımıştı. 

Kaya, depremin ikinci yılında olunduğunu anımsattı ve vatandaşların yıkılan evlerini beklerken, Meclis'ten altı ay önce afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin bir kanunun geçtiğine ve bu teklifle dönüşümde “riskli alan” ibaresinin kaldırıldığına dikkat çekti. Kaya, bu kanunla birlikte Kentsel Dönüşüm Başkanlığının rezerv alan ilan etme yetkilerinin genişletildiğine, kentsel dönüşüm yerine rantsal dönüşümün önünün açıldığına dikkat çekti ve "Şehirlerin merkezlerinde yer alan rantı yüksek alanları rezerv alan ilan ederek kamulaştırıyorsunuz. Bireysel mülkiyet hakkını, metrekare hakkını da ellerinden alıyor ve aleni ihlal ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.   

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

Ortalama ev kirası bile 11 bin TL! İzmir'de 17 bin TL asgari ücret ile yaşanabilir mi? Vatandaşlar isyan etti!

Dolar yatırımcıları dikkat! Yolun sonuna mı gelindi? Dolarda hızlı düşüş sinyali!

 


Geri Dön